Malce slabši začetek, a zato toliko boljši konec. Tako bi lahko na kratko opisali tokratni obračun Helios Sunsov s Šentjurjem, ki se je končal s pripričljivo domžalsko zmago s 87:72. Podprli smo tudi rožnati oktober, mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk (VEČ TUKAJ).

Tokrat v Domžalah tudi v podporo rožnatemu oktobru.

Izostanek poškodovanega kapetana Blaža Mahkovica se je na samem začetku tekme močno poznal, ko so se Helios Sunsi še lovili, kdo bo tokrat prevzel breme na svoja pleča. Tudi zato so gostje iz Šentjurja na prvi daljši odmor odšli s prednostjo 13:15. Stvari so se na pravo mesto začele postavljati v 2. četrtini, ki so jo Domžalčani odprli z delnih 12:0, razpoložena Mihailo Sekulović in Gezim Morina pa sta poskrbela, da so bili Sunsi v prednosti tudi ob polčasu (40:33).

V tretjem delu igre se je razlika vseskozi gibala okoli desetih točk; goste je z meti iz razdalje v igri držal Jure Špan, pri domačih pa se je razigral rojstnodnevni slavljenec Tadej Ferme. Pred zadnjimi desetimi minutami je bil Helios spredaj s 67:55, ko pa je sredi 4. četrtine Bine Prepelič zadel za 80:64, je bilo srečanje bolj kot ne odločeno. Urban Oman je pred zadnjim sodniškim piskom poskrbel še za nekaj atraktivnih potez, končna zmaga s 87:72 pa niti za trenutek ni bila ogrožena.

Sekulović je tekmo končal z 20 točkami in 12 skoki, Ferme je dodal 16 točk in 5 podaj, odlično pa je ekipo razigraval Daniel Vujasinović, ki je v statistiko vpisal 12 točk in kar 9 podaj. Prvi strelec Šentjurja je bil Špan z 19 točkami, temu je dodal še po 5 skokov in podaj.

Rojstnodnevni slavljenec Tadej Ferme je tekmo končal pri 16 točkah in 5 podajah.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitam fantom za zmago. Pričakokvali smo težko tekmo, glede na to, da smo bili brez Mahkovica, a so fantje prevzeli odgovornost, se držali naših dogovorov in na koncu več kot zasluženo slavili.”

Aleš Pipan, trener Šentjurja: “Domači ekipi čestitke za zmago. Mi smo igrali preveč v valovih, začeli dobro, a potem preveč popustili. Imamo nekaj problemov, ki jih bomo morali čim prej rešiti, če bomo želeli uspešno nadaljevati to prvenstvo.”

Z izkupičkom treh zmag in enega poraza si Helios Sunsi zdaj delijo prvo mesto na lestvici z Rogaško in Podčetrtkom. V naslednjem krogu Domžalčani odhajajo v Laško, Šentjur pa bo doma gostil Šenčur.

1. SKL, 4. krog (Domžale, 17. 10. 2020)

Helios Suns – Šentjur 87:72 (13:15, 27:18, 27:22, 20:17)

Helios Suns: Ferme 16 (5 podaj), Morina 10, Mirtič, Orel, Bratec, Oman 11, Sekulović 2o (12 skokov), Mahkovic, Vujasinović 12 (9 podaj), Hirschmann 9, Prepelič 9 (7 skokov)
Šentjur: Habat 4, Gunzek, Sagadin, Špan 19 (5 skokov, 5 podaj), Hadžiselimović, Tabak 5, Držić, Đapa 14 (5 skokov), Samac 16 (8 skokov), Ledl 10, Ahmedović 4