Ker je Vlada Republike Slovenije sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, po katerem se začasno prepoveduje izvajanje treningov in tekem v kolektivnih športih za vse, razen za najvišji kakovostni nivo nacionalnega in višjega tekmovanja, začasno prekinjamo z delom mladinskega pogona Košarkarskega kluba Helios Suns Domžale. Slednje bo potekalo od doma. Članska ekipa nadaljuje s treningi in tekmami, v ponedeljek, 26. 10.,  jo čaka gostovanje v Laškem pri Zlatorogu.

Nekaj časa bodo mladi “trenirali od doma”.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, kar pomeni, da prekinitev treningov in tekem naših mlajših kategorij stopi v veljavo s četrtkom, 22. oktobrom. Strokovno utemeljenost ukrepov iz tega odloka Vlada RS ugotavlja vsakih 14 dni, torej ta ukinitev velja vsaj do 5. novembra. Posledično je tudi Košarkarska zveza Slovenije do nadaljnjega, razen 1. SKL za moške in 1. SKL za ženske, odložila vsa preostala članska tekmovanja ter tekmovanja v vseh mlajših kategorijah. Prilagojen koledar tekmovanj bo javljen, ko bo potrjeno, da se prvenstva lahko nadaljujejo.

POMEMBNO: Kot omenjeno, se naše delo seli domov, podobno kot delo za šolo. Trenerji mladinskega pogona kluba bodo za ta čas pripravljali trenažne enote, ki jih bodo fantje lahko izvajali sami, zato da ostanejo aktivni. Treningi bodo prilagojeni trenutnim razpoložljivim razmeram. Navodila sledijo v naslednjih dneh!

Vsem skupaj želimo, da v teh časih ostanete solidarni drug do drugega in maksimalno odgovorni z upoštevanjem priporočenih navodil za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, predvsem pa si seveda želimo, da ostanete zdravi.