Začetna bojazen se je pokazala za utemeljeno, prestavitev ponedeljkove tekme z Zlatorogom pa pametna in odgovorna poteza obeh klubov. Po včerajšnjem testiranju se je izkazalo, da je en košarkar članske ekipe Helios Suns pozitiven na novi koronavirus Covid-19.

Članska ekipa za nekaj dni prekinja s skupinskimi treningi.

Članska ekipa se tako pridružuje mladim selekcijam Helios Suns na prisilnem počitku, potem ko je včerajšnje testiranje pokazalo eno pozitivno okužbo z novim koronavirusom znotraj članske zasedbe. Če smo bili v ponedeljek slabe volje zaradi nenadnega dogovora o prestavitvi tekme, pa se je zdaj to izkazalo za izredno odgovorno dejanje obeh strani.

Delo od doma je za profesionalne športnike seveda zelo omejeno, pa vendar bodo naši fantje morali skrbeti za ohranjanje kondicije tudi od doma, z vadbo po posebnih programih naših kondicijskih trenerjev. Tudi naslednja tekma Helios Sunsov, v soboto bi morali gostovati pri Termah Olimia v Podčetrtku, je že odpovedana. Prestavljen obračun z Zlatorogom bo predvidoma 2. decembra, za tekmo s Termami pa bo še potrebno najti nadomestni termin. Naši fantje se bodo k skupnim treningom vrnili takoj po končani samoizolaciji.

Bodite odgovorni drug do drugega in ostanite zdravi!