Helios Sunsi se v nadaljevanje sezone podajajo z novim košarkarjem na položaju centra, zasedbi trenerja Dejana Jakare se bo pridružil 29-letni ameriški košarkar Reggie Keely.

Reggie Keely

Reggie Keely (1991, 205 cm) je v lanski prezgodaj končani sezoni igral na Finskem, za Kobrat, kjer je v povprečju beležil po 14,3 točke, 6,5 skoka in 2,6 podaje na tekmo, trener Dejan Jakara pa ga dobro pozna še iz ene sezone prej, ko sta sodelovala na Češkem, pri Brnu. Sicer pa ima Reggie za sabo že kar nekaj evropskih košarkarskih sezon. Po študiju na Univerzi Ohio (ZDA) je namreč igral na Danskem (Den Helder) in Nizozemskem (Apollo), v Makedoniji (MZT, Strumica), na Slovaškem (Slavia Košice, Patrioti Levice) in v Romuniji (Politehnica), sezono pred Brnom pa je preživel v Grčiji (Faros Larissas).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Kar nekaj časa smo iskali primerno okrepitev, hkrati pa nismo želeli preveč tvegati z nekom, ki ga ne poznamo dobro. Z Reggiejem sem imel priložnost sodelovati že v Brnu, zato vem, kaj od njega lahko pričakujem. Zaradi najinega preteklega sodelovanja verjamem, da bo tudi lažje in hitreje prišel v tekmovalni ritem, saj je zaradi celotne situacije s koronavirusom že nekaj časa izven tekmovalnega pogona.”

Domžalčane v mesecu decembru čaka kar devet tekem v državnem prvenstvu, na nekaterih pa Reggie seveda ne bo smel nastopiti, saj gre v petih primerih za prestavljene termine obračunov, za katere še ni bil registriran. Predvidoma ga bomo lahko prvič na delu spremljali 12. decembra, ko bodo Helios Sunsi gostovali na Polzeli.