Domžalski košarkarji nadaljujejo z dobrimi predstavami v napornem mesecu decembru. Po slavju v Laškem in na Polzeli so tokrat na domačem parketu prišli do tretje zaporedne, hkrati tudi najbolj prestižne zmage. V domžalski športni dvorani je po dramatični končnici padla novomeška Krka.

Gezim Morina

Mogoče celo proti pričakovanjem, Krka namreč v Ligi ABA niza zelo spodbudne rezultate, smo tokrat v Domžalah spremljali izredno izenačen in napet obračun, sicer z malo manj točkami, a zato s toliko bolj odločno in čvrsto igro v obrambi. Ekipi sta sicer začeli malo bolj zaspano, na polovici prve četrtine je semafor kazal 4:4, a je nato do konca 1. četrtine padlo kar 7 trojk, ob odmoru pa so gostje vodili s 17:18. Sledila je napadalno najboljša četrtina Domžalčanov, v kateri so po zaslugi Gezima Morine večino časa uspešno držali priključek z Novomeščani, z delnim izidom 10:3 v zadnjih dveh minutah in pol prvega polčasa, pa so na glavni odmor odšli s prednostjo osmih točk. Izid 40:32 je s trojko postavil Aljaž Bratec.

Aljaž Bratec

V 3. četrtini smo spremljali ravno nasprotno sliko. Agresivna obramba Krke je domačim povzročala precej težav, Adin Vrabac in Jan Kosi pa sta poskrbela, da so se Krkaši ponovno vrnili v igro in pred zadnjimi desetimi minutami vodili s 46:51. Kot je že v navadi v zadnjih tekmah, se je pri “barvarjih” v zadnji četrtini razigral Tadej Ferme, ki je z dvema trojkama Sunse spet popeljal v vodstvo (53:51), Mihailo Sekulović pa je z dvema zadetima prostima metoma Domžalčane v zadnji dve minuti popeljal s prednostjo petih točk. Jure Škifić in Rok Stipčević sta poskrbela za novomeško znižanje na 60:59, prav slednji pa je bil v zadnjem napadu gostov nato glavni tragičar, saj mu je pod domžalskim košem spodrsnilo, Urban Oman pa je z ukradeno žogo in nato zadetim prostim metom postavil tudi končni rezultat tekme (64:61). Zadnji met Škifića skoraj preko celotnega igrišča ni zadel cilja.

Ob agresivnih obrambah na obeh straneh, strelci tokrat niso prišli preveč do izraza. Pri Heliosu sta Tadej Ferme in Aljaž Bratec dosegla po 10 točk, z 8 točkami in 10 skoki se je izkazal Mihailo Sekulović. Na drugi strani sta po 13 točk dosegla Rod Camphor in Jan Kosi.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Res iskrene čestitke fantom za zmago, mislim, da je bila tokrat res zaslužena. Odigrali smo verjetno najboljši prvi polčas letos, tudi pozneje pa smo se na obrambno agresijo Krke dobro odzvali. Na koncu smo, tudi z malo sreče, prišli do zaslužene zmage.”

Domžalčani se počasi vzpenjajo po lestvici, a so še vedno v zaostanku dveh odigranih tekem v primerjavi z zgornjimi moštvi. Najbolj naporen teden v decembru bodo nadaljevali že v sredo, ko v goste prihaja Gorenjska gradbena družba Šenčur, Krka pa bo isti dan gostovala v Podčetrtku.

1. SKL, zaostala tekma 9. kroga (Domžale, 14. 12. 2020)

Helios Suns – Krka 64:61 (17:18, 23:14, 6:19, 18:10)

Helios Suns: Ferme 10, Morina 9, Mirtič, Orel, Bratec 10, Oman 7, Sekulović 8 (10 skokov), Mahkovic 9, Vujasinović 8 (6 skokov), Hirschmann, Prepelič 3
Krka: Stergar, Camphor 13, Stipčević 6 (5 podaj), Vrabac 10, Barič, Kosi 13, Škifić 9, Škedelj 6, Lapornik 4, Rebec, Vučetić, Milovanović