Domžalski košarkarji so odigrali že tretjo tekmo v petih dneh, a če so na prvih dveh še uspeli pokazati tisto pravo mero energije, potrebne za zmago, je tokrat prav ta komponenta njihove igre manjkala. Košarkarji GGD Šenčurja so si tokratne zmage enostavno bolj želeli, v izenačeni končnici pa so bili tudi odločenjši, tako da je šla zmaga s 74:77 zasluženo na Gorenjsko.

Tadej Ferme

V domžalski športni dvorani smo tokrat spremljali rezultatsko zelo izenačeno srečanje, a je bil vseskozi prisoten občutek, da so gostje veliko bolj željani dveh točk, kot pa, po dveh odigranih tekmah v soboto in ponedeljek, iztrošeni Domžalčani. Prva četrtina je šla za točko na stran Šenčurja (15:16), ob izenačeni drugi pa je bila enaka tudi razlika ob polčasu (34:35). Z dobro igro bratov Rizvić, Rama in Hasana, v tretji četrtini, ter Dina Murića in Nejca Martinčiča na začetku četrte četrtine, so gostje v 32. minuti prišli do najvišje prednosti na tekmi, ko so povedli s 54:64.

Nekaj jeze trenerja Dejana Jakare je nato le zbudilo Domžalčane. Razlika se je počasi začela topiti, Blaž Mahkovic s petimi zaporednimi točkami in Tadej Ferme z noro trojko pa sta “barvarje”  sedem sekund pred koncem približala le na dve točki zaostanka (74:76). Na drugi strani je nato še lani član Sunsov David Kralj zgrešil oba prosta meta, a so bili Domžalčani površni pri skoku, tako da je odbito žogo pobral Murić, po hitri osebni napaki pa zadel enega od dveh prostih metov. Helios Sunsom je za napad ostalo še nekaj več kot pet sekund, a je Danielu Vujasinoviću žoga v zadnjem trenutku pobegnila, tako da niti ni bilo priložnosti za morebiten met za izenačenje. Končalo se je z zmago GGD Šenčurja s 74:77.

Blaž Mahkovic

Blaž Mahkovic je tekmo končal z 20 točkami ter 5 skoki in podajami, Tadej Ferme je prispeval točko manj, Mihailo Sekulović pa je 14 točkam dodal še 9 skokov. Na drugi strani je bil odličen Dino Murić z 21 točkami in 12 skoki, 12 točk in 5 podaj je v statistiko vpisal Ramo Rizvić.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Glede na zadnje predstave Šenčurja smo pričakovali težko tekmo. Naporen ritem v zadnjih dneh je očitno le pustil nekaj posledic na naši igri. Vsekakor pa s tem ne iščemo izgovorov. Treba se bo hitro pobrati, saj nas že v soboto čaka naslednja preizkušnja proti Rogaški.”

Tako je, Helios Sunsi bodo v soboto odigrali še četrto tekmo v osmih dneh, v goste prihaja Rogaška. Obračun, ki se bo pričel ob 20.30, si boste lahko ogledali ali v TV prenosu na programih Sportklub ali v spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

1. SKL, zaostala tekma 7. kroga (Domžale, 16. 12. 2020)

Helios Suns – Gorenjska gradbena družba Šenčur 74:77 (15:16, 19:19, 20:23, 20:19)

Helios Suns: Ferme 19, Morina 4, Mirtič, Orel, Bratec 2, Oman 4 (5 skokov), Sekulović 14 (9 skokov), Mahkovic 20 (5 skokov, 5 podaj), Vujasinović 8 (5 skokov, 8 podaj), Hirschmann, Prepelič 3
GGD Šenčur: Ivković, Rizvić H. 10, Bubnić, Novak 8 (6 skokov, 7 podaj), Murić 21 (12 skokov), Rizvić R. 12 (5 podaj), Martinčič 9 (5 skokov), Kralj 9, Tešić, Žnidar, Strmčnik 8