Dobrodelna akcija “Izkušenih 5”, v kateri smo zbirali sredstva in opremo za lažje šolanje domžalskih osnovnošolcev na domu, je zaključena. Z donacijami za karikature petih izkušenih Helios Sunsov, ki so nastale izpod rok Nane Guberinič, smo za Zvezo prijateljev mladine Domžale zbrali več kot 4.000€, hkrati pa še nekaj kosov rabljene računalniške opreme. HVALA!

Tadej Ferme in Blaž Mahkovic

Blaž Mahkovic, Mihailo Sekulović, Tadej Ferme, Daniel Vujasinović in Gezim Morina. To je pet izkušenih Helios Sunsov, ki jih je v karikature spremenila nekdanja vrhunska košarkarica, danes pa odlična karikaturistka, Domžalčanka Nana Guberinič. Težko se ji z besedami dovolj zahvalimo za sodelovanje v dobrodelni akciji, ki bo, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale, kar nekaj otrokom iz domžalske občine z nakupom nove računalniške opreme olajšala šolanje na domu, koristi pa bodo seveda imeli tudi pozneje, ko se vrnejo v šolske klopi.

Mihailo Sekulović

Seveda smo upali na nekaj pomoči podjetij, navijačev in privržencev Helios Sunsov, ki so lahko z donacijo prišli do podpisane karikature “Izkušenih 5”, a nas je končni odziv vseeno pozitivno presenetil. Poleg nekaj rabljene računalniške opreme, smo uspeli zbrati tudi več kot 4.000€, ki bodo namenjeni nakupu nove računalniške opreme, za razdelitev pa bodo poskrbeli pri ZPM Domžale.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns Domžale: “Glede na to, da so mladi športniki, ki so hkrati tudi šolarji, že mesece na prisilnih počitnicah, se v košarkarskem klubu dobro zavedamo, s kakšnimi izzivi se soočajo. Še toliko bolj tisti, ki ustreznih pogojev za šolanje od doma nimajo. Zato smo se skupaj z Zvezo prijateljev mladine Domžale odločili za dobrodelno akcijo, v kateri smo zbirali sredstva za nakup ustrezne tehnične opreme. Projekt je z izdelanimi karikaturami petih naših igralcev začinila tudi bivša košarkarica Nana Guberinič. Njej in donatorjem gre velika zahvala. Z izplenom smo več kot zadovoljni, verjamemo, da bodo osrečeni tudi otroci in njihovi starši. Vsi skupaj pa upamo, da se, čim bodo razmere to omogočale, vrnemo tako na parkete, kot tudi v šolske klopi. Preko Zooma namreč ne bomo postali novi Dončići, pa tudi ne znanstveniki, profesorji, inženirji, kuharji, mehaniki…”

Karlina Strehar, Zveza prijateljev mladine Domžale: “Kot predsednica ZPM Domžale in zaposlena v šoli ugotavljam, da se dejansko stanje družin o opremljenosti in usposobljenosti za pouk na daljavo ne ujema z izjavami Ministrstva za znanost, šolstvo in šport. Nimajo vsi učenci enakih možnosti za delo, niso vsi opremljeni z računalniki, kamerami, nimajo vsi interneta. Zato sem vesela in hvaležna vsem, ki to vidijo in slišijo ter po svojih močeh pomagajo. Hvala fantom iz Helios Suns za pobudo in izpeljano akcijo za zbiranje računalnikov in finančnih sredstev za nakup novih ter seveda hvala Nani Guberinič za odlične karikature. V imenu otrok in staršev se zahvaljujem tudi vsem donatorjem in posameznikom, ki ste prispevali. To je naložba, ki se bo obrestovala vsem v naši skupnosti.”