Helios Sunsi bodo naslednji teden preživeli v Banja Luki (BiH), kjer se bo odvijal drugi letošnji turnir oz. “balon” Lige ABA 2. Oslabljeno domžalsko zasedbo čakajo obračuni s skopskim MZT-jem, Sutjesko iz Nikšića in HKK Širokim, vse tekme si boste lahko ogledali v prenosih na TV Arena Sport.

Domžalčani so, po petkovi dramatični zmagi v državnem prvenstvu proti Podčetrtku (več tukaj), na tokratno pot proti Banja Luki krenili v močno oslabljeni zasedbi. Doma so, vsaj za zdaj, zaradi pozitivnih korona-testov ostali Mihailo Sekulović, Urban Oman, Aljaž Bratec, Adrian Hirschmann, Tibor Mirtič, terapevt Timi Izlakar in poškodovani Tim Šujica. Če se v naslednjih dneh stanje ne izboljša, bo imel trener Dejan Jakara na voljo za igro zgolj osem košarkarjev, izkušene Daniela Vujasinovića, Blaža Mahkovica, Tadeja Fermeta in Reggieja Keelyja, mlade Bineta Prepeliča, Uroša Šikanića in Aneja Orla, ter rahlo poškodovanega Kaleba Josepha, katerega nastopi so še pod vprašajem.

Helios Sunsi oslabljeni na 2. ABA2 turnirju v Banja Luki.

Če so imeli že na prvem turnirju, ki se je novembra odvijal na Zlatiboru, v Srbiji, Domžalčani nekaj smole z odsotnimi košarkarji, pa je tokratna situacija žal podrla vse načrte in ambicije Heliosa v regionalnem tekmovanju. Morda pa bo ravno neobremenjenost glavni adut Sunsov, ki so sicer želeli ekipo pred odhodom dopolniti z nekaj mladimi košarkarji iz mladinskega pogona, a ker v Sloveniji mladim že dalj časa ni dovoljeno niti trenirati, kaj šele tekmovati, bi bil riziko poškodb enostavno prevelik.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Situacija ni najboljša, a vseeno v Banja Luko ne odhajamo z belo zastavo. Lahko bi jokali, morda celo ostali doma in izpustili tokratni “balon”, saj smo komaj sestavili osmerico in zadovoljili pravila, a se želimo vseeno predstaviti v najboljši možni luči in morda na levi nogi ujeti koga od nasprotnikov. Morda se nam v naslednjih dneh priključi še kdo od tistih, ki so ostali doma, vseeno pa verjamem, da smo tudi v tej zasedbi dovolj kvalitetni, da pripravimo kakšno presenečenje.”

Domžalčani imajo po prvem turnirju na svojem računu eno zmago in tri poraze, v tokratnem “balonu” pa jih čakajo tekme z močnim severnomakedonskim MZT Aerodromom (19. 1., ob 21.00), črnogorsko Sutjesko Nikšić (21. 1., ob 21.00) in bosansko-hercegovskim HKK Širokim (23. 1., ob 13.00). Vse tekme si boste lahko ogledali v neposrednih prenosih na TV Arena Sport.