Helios Sunsi, ki so na drugem turnirju Lige ABA 2 nastopili močno oslabljeni, se iz Banja Luke vračajo brez zmage. Potem ko so v prvi tekmi tesno izgubili s favoriziranim severnomakedonskim MZT-jem in v drugi priznali premoč črnogorski Sutjeski, bo verjetno še nekaj časa najbolj bolel zadnji poraz proti Širokemu (BiH). Zdesetkani domžalski zasedbi je v zaključku tekme zmanjkalo moči in koncentravije, Široki pa je v zadnji četrtini nadoknadil kar 20 točk zaostanka in nato slavil po podaljšku (77:72).

Zapravljena priložnost Helios Sunsov.

Domžalčani so v prvih 30 minutah zagotovo priikazali svojo najboljšo košarko na turnirju. Daniel Vujasinović je odlično poveljeval igri v napadu, kjer je blestel predvsem Blaž Mahkovic, prav vsi pa so z odliko opravili delo v obrambi. Pred zadnjimi desetimi minutami so Sunsi vodili z 58:39 in prav nič ni kazalo, da bi se gostje lahko še vrnili v igro.

Potem pa je do izraza žal prišla kratka domžalska klop, trener Dejan Jakara je namreč v Banja Luki pogrešal Urbana Omana, Aljaža Bratca, Adriana Hirschmanna in Tiborja Mirtiča. Nasprotni košarkarji so postajali čedalje bolj agresivni, nekdanji član Rogaške, Rashun Davis, se je razigral v napadu in razlika se je topila iz minute v minuto. HKK Široki je uspel izenačiti tik pred koncem, so pa imeli Domžalčani v zadnjem napadu vseeno priložnost priti do zmage, a težek met Tadeja Fermeta ni zadel cilja.

Daniel Vujasinović.

V podaljšku je bil Široki vseskozi v rahli prednosti, na koncu pa je slavil s petimi točkami razlike, 77:72, Domžalčani pa bodo verjetno še kar nekaj časa obžalovali zapravljeno priložnost.

Mahkovic je tekmo končal pri 30 točkah, 10 jih je dodal Kaleb Joseph. Prvo ime Širokega je bil Davis z 20 točkami.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Glede na vse zdravstvene težave, ki so nas pestile, fantom nimam česa zamerit, smo pa po tem porazu vseeno lahko močno razočarani. Na turnirju smo imeli v dveh tekmah met za zmago, a se nam žal ni izšlo. Bi pa morali to zadnjo tekmo zaključiti v svoj prid, a nam je cel turnir očiitno pobral preveč moči in nismo zdržali do konca. Doma bomo vse tekme dobro analizirali, poskušali maksimalno izvlečt pozitivne in popravit negativne stvari iz tega turnirja. Samo upam pa lahko, da bomo v naslednjem “mehurčku” končno zaigrali kompletni.”

Helios Sunsi bodo imeli popravni izpit v Ligi ABA 2 predvidoma v začetku marca, ko naj bi bil na sporedu tretji t.i. mehurček. Jih pa že to sredo, 27. 1., čaka naslednja tekma, v prestavljeni tekmi 16. kroga državnega prvenstva bodo gostovali v Šenčurju.

Liga ABA 2, 7. krog (Banja Luka, 23. 1. 2021)

Helios Suns – HKK Široki 72:77 (25:13, 16:15, 17:11, 11:30, p.3:8)

Helios Suns: Ferme 10, Orel, Šikanić, Sekulović 5, Joseph 12, Mahkovic 30, Vujasinović 2 (7 skokov, 9 podaj), Keely 5, Prepelič 8
HKK Široki: Davis 20 (5 skokov), Marušić, Čolak 3, Zubac 14 (8 skokov), Bošnjak, Buljević 10, Šušak, Drežnjak 10 (10 skokov), Damjanović, Vujanović 3, Mandić 17 (6 podaj), Batinić