Pa so končno prišli dnevi, ko se lahko večina otrok vrne v šolske klopi, šolanje na daljavo pa bo (upamo da za vedno) pozabljeno. Marsikdo je imel pri takšni obliki šolanja ogromne težave, začenši z motivacijo in zbranostjo, ogromno pa je bilo tudi otrok, ki žal niso imeli računalniške opreme, ki bi jim to omogočala. In ravno tu smo, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale ter priznano karikaturistko Nano Guberinič, za vsaj nekaj pomoči poskrbeli Helios Sunsi, skupaj z našimi partnerji in zvestimi navijači.

Mihailo Sekulović v akciji “Izkušenih 5”.

Več kot 4.000€, zbranih v dobrodelni akciji “Izkušenih 5”, v kateri so navijači z donacijami lahko prišli do podpisanih karikatur naših izkušenejših košarkarjev, so pri ZPM Domžale porabili za nakup prenosnih računalnikov, spletnih kamer in slušalk, ki so šli nemudoma v roke tistim domžalskim otrokom, ki so to najbolj potrebovali. In ker smo se v teh dneh razveselili ponovnega odhoda v šole, naši mladi košarkarji pa tudi na košarkarske treninge, smo v klubu veseli, da bo ta računalniška oprema, ki je v teh časih morda kar preveč samoumevna, zdaj pomagala tudi pri nadaljnjem šolanju otrok.

Mihailo Sekulović, košarkar Helios Sunsov: “Akcija nam je super uspela, karikature gospe Nane so bile izvrstne, odziv navijačev pa fenomenalen. Najbolj smo bili veseli, ko smo iz Zveze prijateljev mladine dobili potrdilo, da je šla prepotrebna oprema v prave roke in da smo res razveselili lepo število otrok in njihovih staršev. Verjamem, da jim bo računalniška oprema dobro služila kar nekaj šolskih let, hkrati pa se nadejam, da jim bo to še dodatna spodbuda pri vestnem šolskem delu.”