Pred nadaljevanjem sezone je v domžalskih vrstah prišlo do dveh igralskih sprememb. Po enajstih letih bo dres Helios Sunov znova oblekel izkušeni Domen Lorbek, od ekipe pa se je malce nenadejano poslovil ameriški košarkar Kaleb Joseph.

Domna Lorbka (1985, 199 cm) ni potrebno posebej predstavljati. Za nekdanjim slovenskim reprezentantom je bogata košarkarska kariera, ki ga je vodila od Španije (Estudiantes, Cajasol Sevilla, Legun Aro, Real Betis) do Italije (Benetton Treviso, Avellino, Cantu) in Turčije (Royal Gaziantep), v Sloveniji pa je nosil dres Triglava, Olimpije, Krke in v dveh obdobjih tudi domžalskega Heliosa. Trenerju Dejanu Jakari bo na voljo že na petkovem obračunu Sunsov proti Podčetrtku.

Domen Lorbek

Domen Lorbek, Helios Suns: “Vesel sem, da se v Domžalah vračam v tekmovalni pogon. Verjamem, da lahko po najboljših močeh pomagam ekipi do zastavljenih ciljev. S fanti smo se hitro ujeli, žal mi je le, da zaradi trenutne situacije nimamo priložnosti igrati pred domžalskimi navijači.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Iskali smo košarkarja, ki bi lahko nekaj dodal našemu napadu. Po pregledu vseh možnosti v zadnjem mesecu dni, kar nismo našli nekoga, ki bi se lahko igralsko in karakterno hitro vklopil v naš sistem. Ko se je pojavila možnost ekipi dodati Domna Lorbka, nismo veliko oklevali. Sprejemamo malo rizika, ker nekaj časa ni bil v igralnem pogonu, a gre za izkušenega in predvsem inteligentnega košarkarja, ki se bo lahko hitro privadil na naš sistem igre. Ob tem se zahvaljujem tudi Kalebu Josephu za požrtvovalno delo v zadnjih mesecih. Ker je dobil ponudbo, ki se jo težko zavrne, hkrati pa smo ekipi ravno priključili Domna, smo se dogovorili, da mu v njegovi želji pri selitvi v tujino ne bomo povzročali težav.”

Kaleb Joseph (1996, 190 cm), ki je pred dobrim tednom dni praznoval 26. rojstni dan, se je Helios Sunsom priključil pred letošnjim prvim ABA2 mehurčkom in se prav v regionalnem tekmovanju izkazal z nekaj odličnimi predstavami. V teh dneh je nenadejano prejel mikavno ponudbo iz tujine, točneje iz Paname, zato je prišlo do sporazumne prekinitve sodelovanja. Na tem mestu se mu zahvaljujemo za pomoč v zadnjih mesecih in mu želimo čim več uspehov na nadaljnji košarkarski poti.