Za razliko od prejšnjih tekem, so Helios Sunsi tokrat zbrano odigrali vseh 40 minut, z dvema prostima metoma Daniela Vujasinovića prišli do izenačenja 15 sekund pred koncem, nato pa koš za poraz, s strani Novaka Musića, prejeli dobro sekundo pred koncem. Poskus iz obupa Blaža Mahkovica ni našel cilja, Podgorica je tako slavila s 87:85.

Domžalčani so tekmo odprli z mega zabijanjem Urbana Omana, ki ga je odlično našel Vujasinović, vseeno pa so nato večji del tekme zaostajali, a v nobenem trenutku toliko, da bi se zasedba iz črnogorske prestolnice lahko na parketu popolnoma sprostila. Mihailo Sekulović pri Heliosu in Mikaile Tmušić pri Podgorici sta vlekla en in drugi voz v uvodni četrtini, v drugih desetih minutah pa sta dobila še nekaj pomoči soigralcev, ki so do polčasa rezultat pripeljali na točko prednosti za Podgorico, 38:39.

Tadej Ferme

Delnih 7:0 je Črnogorce na začetku drugega polčasa odlepilo na 38:46, po še eni trojki Marka Kovačevića, skupaj je zadel štiri, pa je bila razlika sredi tretje četrine že 12 točk, 47:59. Kapetan Mahkovic je z nekaj zadetimi prostimi meti in Vujasinović s trojko sta Helios Sunse pripeljala na 61:68 pred začetkom zadnjega dela igre. Boril se je mladi Bine Prepelič, razigral se je Tadej Ferme in tri minute pred koncem so Domžalčani prišli do izenačenja na 77:77. Sledila je serija 6:0 Podgorice, pa nova dva koša Prepeliča in Fermeta za 81:83, potem pa se je začela vojna živcev na liniji prostih metov. Najprej je bil za Podgorico dvakrat natančen junak tekme Musić, za izenačenje pa sta poskrbela Mahkovic in Vujasinović. Po minuti odmora je do konca ostalo še 15 sekund, ki jih je skoraj do zadnje izkoristil Musić za zmagoviti koš Podgorice (85:87), Mahkovic z velike razdalje nato ni imel sreče.

Mihailo Sekulović

Pri Heliosu je Sekulović dosegel 20 točk, Ferme (5 skokov) in Mahkovic (7 podaj) pa po 17. Na drugi strani sta jih prav toliko v statistiko vpisala Tomašević (8 skokov) in Musić (5 podaj).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Podgorici za zasluženo zmago, vseeno pa mislim, da smo mi odigrali dobro tekmo, predvsem od druge četrtine dalje. Težave smo imeli z njihovim napadalnim skokom, slabo smo branili igro 1:1, na koncu pa smo zgrešili še nekaj odprtih metov, in Podgorica je z zadnjim napadom odnesla to zmago.”

Domžalčane, ki ostajajo na dnu prvenstvene razpredelnice, v sarajevskem mehurčku čaka še ena tekma, v soboto se bodo ob 16. uri pomerili s Slobodo iz Užic (Srb). Podgorica bo večer prej stopila na parket s hrvaško Gorico.

Liga ABA 2, 9. krog (Sarajevo, 3. 3. 2021)

Helios Suns – Podgorica 85:87 (18:23, 20:16, 23:29, 24:19)

Helios Suns: Ferme 17 (5 skokov), Mirtič, Orel, Bratec, Oman 2, Sekulović 20, Lorbek 3, Mahkovic 17 (7 podaj), Vujasinović 8 (5 skokov, 9 podaj), Hirschmann, Keely, Prepelič 12 (5 skokov)
Podgorica: Bulajić, Mićović, Titić 2, Tmušić 13, Tomašević 17 (8 skokov), Musić 17 (5 podaj), Kovačević 16 (8 skokov), Koprivica 10 (7 skokov), Čarapić 7, Vučinić, Kartalović, Robinson 5