V tretjem letošnjem ABA2 mehurčku Helios Sunsi kažejo dobre igre, nekaj več zbranosti bo treba pokazati le še v samih končnicah tekem, ki so se zaenkrat izkazale za najšibkejši del domžalskih predstav v Sarajevu. Če so proti Borcu (BiH) izgubili za pet, proti Podgorici (ČG) pa zgolj za dve, je v jutrišnjem obračunu proti Slobodi iz Užic (Srb) skrajni čas, da se trend obrne tudi v prid košarkarjev Heliosa.

Bodo Helios Sunsi uspeli priti do zmage v Sarajevu?

Sloboda trenutno zaseda 7. mesto na prvesntveni razpredelnici, z izkupičkom petih zmag in štirih porazov. Dva od teh so zabeležili na tokratnem turnirju, tako da bosta v Sarajevu obe moštvi lovili svojo prvo zmago. Nazadnje so priznali premoč Borcu, s katerim so se dva kroga nazaj pomerili tudi Helios Sunsi, in zelo podobno kot Domžalčani, s slabo zadnjo četrtino (14:24), nasprotniku prepustili tesno zmago s 83:89.

Prvo ime Slobode Užice je zagotovo 212 cm visoki Dimitrije Nikolić, ki v letošnji ABA2 v povprečju dosega kar 21,6 točke in 6,8 skoka na tekmo, na tokratnem turnirju pa je dosegel 27 oz. 25 točk, z izredno visokim odstotkom meta iz igre (73% za dve, 62% za tri).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Sloboda je zelo uigrana ekipa večinoma domačih košarkarjev, ki verjetno igra celo najhitrejšo košarko v ligi, saj v povprečju kar 20 točk na tekmo dosegajo iz protinapadov. To bo tudi naša glavna naloga, da jih poskušamo vsaj malo upočasniti, hkrati pa bomo morali biti vsaj enakovredni v skoku, če želimo priti do priložnosti za zmago. Ob tem verjamem, da smo dovolj izkušeni, da bomo morebitno izenačeno končnico končno uspeli nagniti na našo stran.”

Zadnji obračun Helios Sunsov in Slobode na turnirju v Sarajevu je na sporedu jutri, 6. 3., ob 16.00.