Domžalski košarkarji bodo v obdobju med tretjim in četrtim ABA2 mehurčkom, slednji se igra v zadnjem tednu marca, odigrali tri tekme državnega prvenstva; s Cedevito Olimpijo, Krko in Rogaško. Tekma z verjetno da pomlajeno ljubljansko zasedbo bo jutri, ob 18.00, v Športni dvorani Domžale.

Košarkarji Cedevite Olimpije so bili še včeraj v črnogorski prestolnici, kjer so s porazom proti Budućnosti zaključili letošnjo pot v tekmovanju EuroCup. Ker jih že v soboto čaka naslednja tekma Lige ABA, v gosteh proti Igokei, pomembna v boju za nastop na zaključnem turnirju regionalnega tekmovanja, znajo tudi tokrat v Domžale priti s pomlajeno zasedbo. Podobno so naredili že v prvih dveh krogih Lige Nova KBM za prvaka, ko so z mladimi, a vseeno standardnimi člani prve ekipe, Danom Duščakom, Rokom Radovićem in Luko Ščuko, ter preostalimi fanti njihove mladinske zasedbe, ugnali Šenčur in tesno izgubili z Rogaško.

Dan Duščak (Olimpija, levo) in Aljaž Bratec, v pripravljni tekmi pred začetkom letošnje sezone.

Aljaž Bratec, Helios Suns: “Ne glede na to, s kakšno ekipo Olimpija pripotuje v Domžale, se želimo mi predstaviti v pozitivni luči, podobno kot na zadnjem ABA2 turnirju, a tokrat z zbrano igro skozi vseh 40 minut, brez petih ali desetih minut napadalnega mrka, ki smo ga doživljali v Sarajevu. Če želimo izpolniti zastavljeni cilj v Ligi za prvaka, to je uvrstitev na prva štiri mesta pred četrtfinalnimi boji, bo treba trend naših predstav čim hitreje obrniti v pozitivno smer.”

Domžalski košarkarji bodo, po malce presenetljivem uvodnem porazu proti Podčetrtku, lovili prvi par točk v Ligi za prvaka. Jutrišnjo tekmo z Olimpijo, ki se prične ob 18. uri, boste lahko spremljali tudi v TV prenosu na Sportklubu 3 ali spletnem prenosu na YouTubu Košarkarske zveze Slovenije.