V 3. krogu Lige Nova KBM za prvaka je v Domžalah gostovala Cedevita Olimpija, ki v tem drugem delu državnega prvenstva zaenkrat nastopa s svojimi mladimi močmi. Tokrat so naleteli na predobro razpoložene Helios Sunse, ki so zadeli neverjetnih 19 trojk ter slavili s prepričljivih in okroglih 100:50.

Urban Oman

Mladci Olimpije, med katerimi smo našli tudi otroka domžalskega kluba Roka Radovića, so sicer v prvih dveh krogih Lige za prvaka kar malce presenetljivo ugnali Šenčur in v zadnjih sekundah izgubili z Rogaško, tokrat pa se brez organizatorja igre Dana Duščaka niso najbolje znašli na parketu domžalske dvorane. Varovanci trenerja Dejana Jakare so, od uvodnega sodniškega meta naprej, narekovali oster tempo, hkrati pa bili še strelsko odlično razpoloženi, tako da mladi ljubljanski košarkarji niso imeli prave možnosti za presenečenje.

Pri gostih je bil od začetka napadalno učinkovit le Luka Ščuka, v tem trenutku celo najboljši strelec Lige za prvaka, ki pa je imel premalo pomoči s strani soigralcev. Kapetan Blaž Mahkovic je tekmo dobro odprl za Domžalčane; ob polčasu, ki so ga košarkarji Heliosa dobili s 44:22, je imel na računu enajst točk. V tretji četrtini je blestel Urban Oman, pa naj si je šlo za zabijanja ali mete iz razdalje, nato je svoje pristavil še Tadej Ferme. Prvi je tekmo končal s šestimi zadetimi trojkami, drugi je dodal eno manj. V zadnjem delu igre smo na parketu spremljali mlajše domžalske košarkarje, ki pa so razliko vseeno vztrajno povečevali vse do končnih 100:50. Rezultat tekme je s svojo drugo trojko postavil Adrian Hirschmann.

Urban Oman je svojih 24 točk dosegel v manj kot dvajsetih odigranih minutah, 15 točk in 5 podaj je prispeval Tadej Ferme. Na drugi strani je Luka Ščuka tekmo končal pri 22 točkah in 9 skokih.

Urban Oman, Helios Suns: “Pred tekmo smo se zavedali, da je mlada ekipa Cedevite Olimpije lahko zelo neugoden nasprotnik. Dobro smo se pripravili in štartali od prve minute s čvrsto, agresivno obrambo. Napadalno smo se držali vseh dogovorov, končno pa smo spet enkrat uspešno zadevali odprte mete.”

Tibor Mirtič

Domžalčani bodo naslednjo tekmo Lige za prvaka igrali prihodnjo sredo, 17. 3., v Novem mestu, Olimpija pa dan prej gosti Podčetrtek.

Liga Nova KBM za prvaka, 3. krog (Domžale, 11. 3. 2021)

Helios Suns – Cedevita Olimpija 100:50 (21:10, 23:12, 31:15, 25:13)

Helios Suns: Ferme 15 (5 podaj), Mirtič 9, Orel 3, Bratec 9, Oman 24, Šikanić, Sekulović 7 (5 skokov), Lorbek 5, Mahkovic 13 (7 skokov, 5 podaj), Vujasinović 3 (5 podaj), Hirschmann 8, Keely 4 (6 skokov)
Olimpija: Radović 7 (6 skokov), Jovanovič 6, Daneu 4, Jurkovič 4, Nagode, Ščuka 22 (9 skokov), Todorović 7, Kočevar, Đurkić, Jug