Po zmagi v prejšnjem tednu proti pomlajeni Cedeviti Olimpiji, Helios Sunse v naslednjih dneh čakata dve gostovanji v državnem prvenstvu; jutri odhajajo v Novo mesto, v soboto pa jih čaka še pot v Rogaško Slatino. Obe tekmi si bo mogoče ogledati v spletnem prenosu, jutrišnjo pa tudi v TV prenosu na Sportklub 2.

Mihailo Sekulović na prvi letošnji tekmi Heliosa in Krke v Novem mestu.

Helios in Krka sta v tem trenutku na spodnjih dveh mestih Lige Nova KBM za prvaka, a imajo eni in drugi odigrano tekmo manj, saj gre v primeru jutrišnjega obračuna za prestavljeno tekmo 2. kroga. So pa Domžalčani za razliko od Novomeščanov vseeno pri izkupičku ene zmage in enega poraza, med tem ko je Krka presenetljivo izgubila dvakrat, proti Podčetrtku, ki je bil usoden tudi za Sunse, in Rogaški. Po odlični predstavi in zmagi proti Megi Soccerbet v Ligi ABA so Krkaši torej zapadli v manjšo rezultatsko krizo, saj so pretekli vikend visoko izgubili še z neposrednim tekmecem v regionalnem tekmovanju, Borcem iz Čačka, tako da jih v ABA Ligi čaka še napet zaključek sezone. Podobno kot Helios Sunse v Ligi ABA 2. Ekipi sta se letos v prvem delu državnega prvenstva že pomerili, tako eni kot drugi pa so slavili na domačem parketu.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Na treningih delamo in tudi zgledamo dobro. Kljub seriji neugodnih porazov, fantje trenirajo s pravo energijo. To želimo prenesti tudi v Novo mesto, kjer bomo naredili vse, da pridemo do presenečenja proti Krki.”

Kot rečeno, tekmo s Krko si boste lahko jutri, od 18. ure dalje, ogledali v neposrednem TV prenosu na Sportklubu 2, ali v spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.