V naslednjem tednu Helios Sunse čaka zadnji letošnji ABA2 mehurček v rednem delu tekmovanja, še pred tem pa bodo Domžalčani poskušali popraviti vtis z zadnje tekme s Krko in poskusili v gosteh priti do zmage proti Rogaški, s katero so letos igrali že dva zelo izenačena obračuna.

Tadej Ferme

V dveh medsebojnih tekmah prvega dela državnega prvenstva je koš razlika med ekipama ±0, obe zasedbi sta na svojem domačem parketu slavili za točko, Rogaška s 73:72, Helios pa z 68:67. Pri enih in drugih je v tem času prišlo do nekaterih sprememb v igralskem kadru, kljub temu pa trenerja Dejan Jakara in Damjan Novaković dobro poznata pasti nasprotnika.

Rogaška je v dosedanjih treh tekmah Lige Nova KBM za prvaka še neporažena, v gosteh so z nekaj težavami ugnali mlado Olimpijo, doma pa bili boljši od Krke in Šenčurja. Njihovo najbolj nevarno orožje je zagotovo energični organizagtor igre David Nichols, trenutno tudi prvi strelec lige, ki v povprečju dosega po 18,7 točke, 4,8 skoka in 6,0 podaje na tekmo.

Tadej Ferme, Helios Suns: “Vse letošnje tekme z Rogaško so se odločale čisto na koncu. So v dobrem ritmu in prepričan sem, da so se v tem tednu tudi na nas dobro pripravili. Mi vemo, da smo sposobni veliko več, kot smo pokazali do zdaj. Jutri lahko s pravo energijo pridemo do pomembne zmage.”

Jutrišnja tekma v Rogaški Slatini se prične ob 18.00, ogledali pa si jo boste lahko v spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.