Košarkarje Helios Sunsov na Zlatiboru, v Srbiji, čakajo še zadnje tri tekme letošnje sezone Lige ABA 2. Tudi s tremi zmagami bi bil potreben pravi čudež, da bi se Domžalčani na koncu izognili izločilnim bojem, ki bodo eno ekipo obsodili na sezono brez regionalnega tekmovanja, lahko pa z nekaj dobrimi predstavami postavijo trdne temelje za samozavesten zaključek sezone. 

Po težko prigarani sobotni zmagi v Rogaški Slatini, ki je Helios Sunse spet vrnila nazaj v zmagovalne tirnice, so dan pozneje Domžalčani, seveda s potrjenimi negativnimi testi za Covid-19, že sedli na Nomagov avtobus in se še drugič letos odpravili na ABA2 turnir na Zlatibor. Doma sta ostala mladi Tim Šujica in poškodovani Bine Prepelič (zvin gležnja).

Daniela Vujasinovića in ostale Sunse na Zlatiboru čakajo še zadnje tri tekme rednega dela Lige ABA 2. (foto: Liga ABA)

V naslednjih dneh se bodo pomerili z vodilno ekipo tekmovanja, Studentskim centrom iz Podgorice (23. 3., 0b 13.00), Rabotničkim iz Skopja (25. 3., 0b 21.00), ki je na lestvici le mesto pred Domžalčani, in Lovćenom iz Cetinj (27. 3., 0b 21.00), ki je mesto višje od Rabotničkega. Ker sta to ekipi, ki se bosta s Heliosom po vsej verjetnosti pomerili tudi v t.i. “playout-u”, bo zanimivo videti, kakšna je trenutna primerjava med moštvi.

Daniel Vujasinović, Helios Suns: “Za nami je 11-urna vožnja do Zlatibora, ki smo ga letos že dodobra spoznali. Čakajo nas tri težke tekme v šestih dneh, prva že jutri proti ekipi z daleč največjim proračunom v ligi, Studentskemu centru. Igrajo zelo fizično in agresivno. Treba bo igrati pametno vseh štirideset minut in če se nam stvari prav poklopijo, mislim da lahko presenetimo tudi favorizirano črnogorsko zasedbo.”

Domžalčane torej najprej čaka obračun z letošnjim glavnim kandidatom za napredovanje v 1. ABA Ligo, črnogorskim Studentskim centrom, nekakšno neuradno filialo Budućnosti, ki bo na sporedu v torek, 23. 3., že ob 13.00. Tekmo si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na TV Arena Sport 1.