Helios Sunsi so na gostovanju v Stožicah prikazali dva različna obraza, dokaj zbran prvi polčas in pa ponovno igro s preveč napakami v drugih dvajsetih minutah. Posledično je Cedevita Olimpija zasluženo slavila z 81:66.

Ljubljančani so tokrat svoji pomlajeni zasedbi dodali še prvokategornike Žigo Dimca, Ivana Marinkovića in nekdanjega “barvarja” Alena Hožića, ki so na parketu preživeli večji del tekme, Domžalčani pa so ob poškodovanih Binetu Prepeliču in Tiborju Mirtiču tokrat pogrešali še Daniela Vujasinovića. Vseeno je prvi polčas tesno pripadel Helios Sunsom, ki so pred koncem prve četrtine vodili že z 12:19, nato dovolili domačim priključek na 19:19, po izenačeni drugi četrtini pa na glavni odmor odšli s prednostjo dveh točk (37:39).

Helios Suns poraženi v Stožicah.

Olimpija je drugi polčas odprla z delnim izidom 9:0, njihovo serijo pa je nato s trojko prekinil Blaž Mahkovic. Conska obramba Ljubljančanov je Sunsom povzročala precej težav, nervoza na parketu pa se je kazala tudi z dobljenima dvema tehničnima napakama. Je pa to vseeno malce predramilo domžalske košarkarje, ki so se po zaostanku s 53:42, s trojkami Domna Lorbka do konca 3. četrtine približali na tri točke zaostanka, 55:52.

Razpoloženi organizator igre Olimpije, 18-letni Dan Duščak, je na začetku zadnjega dela igre svoje spet odpeljal na +10, 65:55, kmalu zatem je semafor kazal že 73:57 za Ljubljančane. V zaključku tekme so Domžalčani poskusili z malo bolj agresivno obrambo, a posebnega učinka ni bilo, Olimpija je slavila z zanesljivih 81:66. Prav Duščak je bil prvi strelec Ljubljančanov s kar 26 točkami, temu pa je dodal še 8 podaj, 20 točk je prispeval Hodžić. Prvi strelec Sunsov je bil Urban Oman s 15 točkami.

Košarkarje Heliosa naslednja tekma čaka v sredo, ko v Domžalah gostijo Rogaško, Olimpija dan pozneje igra v Podčetrtku.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitam Olimpiji za zmago. Izkušeni Marinković, Hodžić in Dimec so očitno dali dovolj čvrstine tej mladi ljubljanski zasedbi. Tekmovanje prehaja v tisti bolj napet in naporen del, zato upamo, da se kmalu vrne kdo od poškodovanih ter da današnji udarec pri Sekuloviću ne bo pustil hujših posledic.”

Liga Nova KBM za prvaka, 8. krog (Ljubljana, 16. 4. 2021)

Olimpija: Radović 13 (7 skokov), Jovanovič, Duščak 26 (8 podaj), Jurković, Hodžić 20, Ščuka 4 (7 skokov), Todorović, Kočevar, Dimec 14 (6 skokov), Marinković 4 (11 skokov), Đurkić, Jug
Helios Suns: Ferme 9 (9 podaj), Orel, Bratec 3, Oman 15 (5 skokov), Šikanić 2, Sekulović 4, Lorbek 11, Mahkovic 13, Hirschmann 2, Keely 7 (5 skokov)