Domžale je obiskala olimpijska oz. bolj natančno Slovenska bakla, ki bo v obdobju do Olimpijskih iger obiskala vseh 212 slovenskih občin. Na domžalskem stadionu so jo med drugimi ponosno nosili tudi Helios Sunsi, na čelu s kapetanom članske ekipe Blažem Mahkovicem.
 
Helios Sunsi so nosili Slovensko baklo.

Poleg slovenskega reprezentanta in članskega kapetana Blaža Mahkovica, so krog s Slovensko baklo naredili še mladi Helios Sunsi Jan Babič (U17), Lovro Bolhar (U15), Anže Dovč (U13) in Rok Bajec (U11). Med ostalimi nosilci so bili tudi podžupanja Občine Domžale Renata Kosec, biatlonec Klemen Bauer, namiznotenisač Luka Trtnik, nogometaši NK Domžale in kickboksar Marjan Bolhar.  

Jan Babič in Blaž Mahkovic.

Slovenska bakla sicer potuje po Sloveniji, povezuje občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih budi jekleno voljo in širi vrednote olimpizma. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.

Izdelala jo je Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije!