Košarkarji Helios Suns Matica MB danes začenjajo z zaključnim turnirjem državnega prvenstva U19, ki se bo v teh dneh odvijal v Kranju. V četrtfinalnem obračunu jim bo nasproti stala ljubljanska GIB Ilirija.

V letošnjem tekmovalno malce prilagojenem državnem prvenstvu, ko so fantje izpustili dobršen del sezone zaradi epidemije koronavirusa, smo le prišli do zaključnih bojev najboljših osmih mladinskih ekip v Sloveniji. Varovanci trenerja Jureta Močnika so v letošnji sezoni odigrali devet tekem ter zabležili 6 zmag in tri poraze, na zaključni turnir pa se podajajo kot četrtouvrščena ekipa rednega dela. Že včeraj sta v četrtfinalnih tekmah Cedevita Olimpija in domači ECE Triglav malce težje od pričakovanj ugnala Terme Olimia Podčetrtek oz. škofjeloški LTH Castings, današnja para sta še Krka – Rogaška (ob 17.00) in Helios Suns – GIB Ilirija (ob 19.30). Domžalčani so se z Ilirijani pomerili tudi v zadnjem krogu rednega dela tekmovanja in takrat visoko slavili, a gre tokrat za novo tekmo in povsem drugačen pritisk.

Helios Suns Matica MB U19.

Anej Orel, Helios Suns Matica MB: “Za nami je zelo čudna sezona, a smo se kljub temu uspeli uvrstiti na zaključni turnir. S fanti smo dobro pripravljeni in komaj čakamo, da se vse skupaj začne.”

Jure Močnik, trener Helios Suns Matica MB: “Najprej čestitke vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. Čestitke tudi mojim fantom in pa zahvala štabu za vso opravljeno delo. Veselimo se vrhunca mladinske sezone in verjamem, da se bomo predstavili v najboljši luči. Fantje so si s svojim trudom turnir zaslužili, zdaj pa naj pokažejo, koliko in česa so v tem trenutku sposobni.”

Še enkrat, mladi Helios Sunsi danes na parket stopajo ob 19.30. Vse tekme iz Kranja si lahko ogledate v neposrednem spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.