V novem odloku Vlade Republike Slovenije je tudi spremenjen oz. dopolnjen Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov zaradi epidemije koronavirusa, po katerem se sproščajo vsa športna tekmovanja, na športnih dogodkih pa so že od ponedeljka, 17. maja, znova lahko prisotni tudi gledalci.

Urban Oman in soigralci proti Olimpiji ne bodo zaigrali pred domačimi gledalci.

A to žal ni popolnoma res. Ob upoštevanju vseh ukrepov NIJZ bi sicer gledalci lahko zasedli do 50 odstotkov kapacitet, v našem primeru, Športne dvorane Domžale. Seveda bi to lahko bili le Covid-19 prebolevniki, tisti z negativni testom testiranja, ki ni starejši od 48 ur, in pa seveda cepljeni. V trenutnem tekmovanju državnega prvenstva pa je težav žal skrita drugje. Vse javne prireditve, v našem primeru tekmo polfinala proti Cedeviti Olimpiji, je treba na upravni enoti prijaviti 10 dni vnaprej. Ker je sam Odlok o sprostitvi ukrepov v veljavi le tri dni, po zakonu pa naknadne prijave javnih dogodkov oz. same dopolnitve niso možne, vloga je tako žal zavržena.

Če smo želeli vsaj še enkrat v letošnji sezoni zaigrati pred domačo publiko, to žal ne bo mogoče. Tako kot sinočnjo tekmo, ki se bo odvijala za zaprtimi vrati domžalske športne dvorane, pa si boste tudi ponedeljkovo lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu ali v spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije