Minuli petek je zasedal upravni odbor Košarkarskega kluba Helios Suns Domžale, ki se je seznanil s poslovnimi in športnimi rezultati pretekle sezone. V razpravi se ni bilo mogoče izogniti specifični situaciji, v kateri se je znašel šport, močno prizadet zaradi epidemije. Rdeča nit minulega leta in pol je bila nastopanje pred prazno dvorano, številne prekinitve trenažnih procesov, upad prihodkov iz naslova prodaje in sponzorstev, ter seveda tudi prizadetost članske ekipe s koronavirusom, saj so se vsi košarkarji, razen enega, spopadli s to boleznijo.

Upoštevajoč vsa dejstva in okoliščine, je upravni odbor člansko sezono ocenil kot solidno z doseženim glavnim ciljem – uvrstitvijo v polfinale državnega prvenstva in zagotovljenim mestom za mednarodna tekmovanja tudi v prihodnji sezoni. Ocena Lige ABA 2 je tokrat nehvaležna, saj ekipa na večini turnirjev ni nastopala niti približno v polni postavi, vseeno pa ostaja priokus, da bi se tudi iz dane situacije dalo potegniti več. Kot neuspeh v klubu soglasno ocenjujemo poraz v četrtfinalu Pokala Spar, kljub dejstvu, da se je krvnik Helios Sunsov, Šentjur, uvrstil celo v finale in da gre za specifično tekmovanje, v katerem odloča dnevna forma.

Dejan Jakara bo tudi v prihodnji sezoni vodil člansko ekipo Helios Suns.

Ob vsem tem smo vseeno lahko veseli, da so svojo priložnost dobro izkoristili nekateri domači in mladi igralci, na katere v klubu močno računamo tudi v prihodnje, sezono v članski ekipi pa so kronali še z odličnimi predstavami v mladinski zasedbi, s katero so osvojili 3. mesto v Sloveniji. Domžalske člane bo še naprej vodil trener Dejan Jakara, s katerim so v klubu za eno sezono podaljšali sodelovanje; le-to je že v preteklih treh sezonah nosilo želene rezultate, predvsem pa zagotavljalo visok strokovni nivo, ki ga Helios Sunsi želijo in potrebujejo.

Košarkarski klub Helios Suns Domžale po zaslugi zvestih pokroviteljev še naprej uživa ugled kluba z urejenim in transparentnim poslovanjem, vrhunsko logistiko po zaslugi Občine Domžale in uspešnim ter širokim mladinskim pogonom ter košarkarsko šolo, ki predstavlja trdno dno piramide, ki v Domžalah stoji že dobrih 70 let.

Gunther Vesko, predsednik Košarkarskega kluba Helios Suns Domžale.

Gunther Vesko, predsednik Helios Suns Domžale: “Za nami sta dve netipični sezoni, ki ju je nehvaležno ocenjevati po istih kriterijih, kot se to sicer počne. Helios Domžale je klub z veliko tradicijo in modernim ustrojem, ki ga ne sme zmotiti vsako minimalno nihanje, bodisi rezultata, bodisi drugih vplivov. Ker je klub v zadnjem času izjemno uspešen v svojem delovanju, ker smo uspešno sanirali večino precejšnjih finančnih dolgov iz preteklosti in ker v vodstvu znamo videti celotno sliko, želimo nadaljevati na začrtani poti. Tudi zato uživa trener Dejan Jakara še naprej našo podporo in skupaj se veselimo nadaljevanja našega sodelovanja. Glede sestave ekipe in ciljev bomo z napovedmi vendarle še počakali, saj je prioriteta razjasniti, s kakšnim proračunom bomo razpolagali v prihodnji sezoni. Le-temu bomo nato prilagajali naše realne ambicije.”

Dejan Jakara, trener Helios Suns Domžale: “Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti za nadaljnje sodelovanje še za eno sezono. Šport je lahko krut, pretekli uspehi so lahko hitro pozabljeni, za nami je sezona polna vzponov in padcev, in obojih se v klubu zavedamo. Večino ciljev smo dosegli, v zadnjem obdobju pa smo se spotaknili tudi ob kakšno oviro. Zahvaljujem se upravi za izkazano zaupanje v vsem tem času. To bo moja četrta sezona v vlogi glavnega trenerja Helios Sunsov in prepričan sem, da bodo vse dosedanje izkušnje prišle še kako prav. Težko je govoriti v kakšnih finančnih okvirih bo sestavljena ekipa, vseeno pa bomo tudi v bodoče stremeli k hitri, atraktivni ter borbeni košarko.”

Ne pozabimo, da je košarkarska sezona še vedno v teku, saj so se letos iz znanih razlogov raztegnila tekmovanja mlajših kategorij pozno v mesec junij, tako da bo priložnost za košarkarsko oceno naših mladinskih ekip in nadaljnje načrtovanje projekta mladih letos prestavljena v nekoliko toplejše mesece.