18-letni Tibor Mirtič, ki se je letos izkazal z nekaj izvrstnimi predstavami v domžalski članski ekipi, je s klubom sklenil svojo prvo profesionalno pogodbo in bo tako dres Helios Sunsov nosil tudi v prihodnji sezoni.

Tibor Mirtič

Tibor Mirtič (203 cm, 2003) je svojo košarkarsko pot začel pri Slovanu, pri 15-ih letih pa je prišel v Domžale, tako da zdaj že polne tri sezone nosi dres Heliosa. Letos je prvič dobil priložnost v članski ekipi in jo tudi dobro izkoristil. V državnem prvenstvu je zaigral na trinajstih tekmah, odličen pa je bil predvsem v drugi polovici sezone, saj je v Ligi za prvaka v povprečju na parketu preživel skoraj 20 minut na tekmo. Zablestel je na gostovanju pri Rogaški, ko je zbral 15 točk, 6 skokov ter po 2 podaji in blokadi. Okusil je tudi nastopanje v Ligi ABA 2, v zadnjem “mehurčku” mu je trener Dejan Jakara, slednji je sodelovanje s Sunsi podaljšal še za eno leto, namenjal slabih 24 minut na tekmo. Odličen je bil predvsem proti Rabotničkemu (S.Mak) s 13 točkami in 3 skoki. A bolj kot s statistiko je navduševal s svojim borbenim in nepopustljivim pristopom, kar bodo v novi sezoni zagotovo cenili tudi zvesti domžalski navijači.

Tibor Mirtič

Tibor Mirtič, Helios Suns: “V veselje mi je, da lahko svojo košarkarsko pot nadaljujem in razvijam v Heliosu. Pogoji za delo so v Domžalah odlični, na meni pa je, da to izkoristim. Vem, da me čaka še veliko trdega dela, le tako bom lahko napredoval in si, upam da, prislužil tudi priložnost za dokazovanje pred navijači.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Vesel sem, da Tibor ostaja z nami. Dokazal je, da lahko kljub mladosti uspešno igra tudi že v članski konkurenci. Odlično je izkoristil priložnost, ki se mu je ponudila, ima pa še veliko prostora za napredek. Koliko bo napredoval, je odvisno tudi od njega samega in verjamem, da bo pomemben člen naše članske ekipe v naslednji sezoni. Gradnjo le-te začenjamo z domačim okostjem.”