Članski ekipi, slednja je že začela s pripravami na novo sezono, bo poveljeval zelo podoben članski štab kot preteklo sezono. Nekaj sprememb oz. dopolnitev pa se je vseeno zgodilo, vse z namenom še bolj načrtnega razvoja mlajših članov ekipe. In kar je bilo v Heliosu vedno pomembno, štab bo vključeval precej domžalskega DNK-ja.

Glavni trener članske zasedbe in strokovni vodja Helios Sunsov ostaja Dejan Jakara, Kranjčan, ki že slabo desetletje biva v Lukovici pri Domžalah. Njegov prvi asistent bo še četrto sezono Grega Nachbar, po novem pa mu bo pomagal tudi Gašper Papež, ki v klubu z mlajšimi selekcijami deluje že 15 sezon, zadnja tri poletja pa sta z Jakaro sodelovala tudi v reprezentanci Slovenije U20. Naloge drugega pomočnika bodo vezane predvsem na dodatno delo z mlajšimi košarkarji v članski ekipi.

Gregi Nachbarju in Dejanu Jakari se bo v trenerskem štabu članske ekipe priključil še Gašper Papež.

Za telesno pripravo košarkarjev bosta še naprej skrbela “domača” Janez Konjar in Gašper Šoln, novinec v štabu pa je še en nekdanji košarkar kluba, zdaj pa diplomirani fizioterapevt, Dragan Narić, ki bo skrbel za malo boljše počutje fantov po napornih treningih. Tehnični vodja ekipe ostaja legenda kluba, nepogrešljivi Aleš Erjavšek.

Članska ekipa Helios Sunsov, ki sicer še ni čisto popolna, se bo pripravljala v Športni dvorani Domžale, hkrati pa bo izkoriščala tudi odlične pogoje na stadionu v Športnem parku Domžale. Pred začetkom sezone v obeh tekmovanjih, državnem prvenstvu in Ligi ABA 2, fante predvidoma čaka tudi 7 pripravljalnih tekem, prva že prihodnji ponedeljek, 30. avgusta, proti madžarskemu Falcu Szombathely, kjer deluje nekdanji trener Heliosa, Gašper Okorn. Odigrana bo za zaprtimi vrati.

Članska ekipa je začela s pripravami na novo sezono.