Helios Sunsi so našli zamenjavo na položaju pod obročem, potem ko je prihod srbskega košarkarja Miloša Glišića zaustavil zdravniški pregled, po katerem je bilo jasno, da njegovo telo še ni pripravljeno na največje napore. Zato pa bodo v Domžalah zdaj pozdravili avstralskega košarkarja, dres Helios Sunsov bo oblekel 28-letni Venkatesha “Venky” Jois.

Avstralski košarkar Venky Jois (203 cm, 1993), ki lahko igra na obeh centrskih položajih, je nazadnje nastopal v “deželi tam spodaj” za ekipo Dandenong Rangers. Športna pot ga je po končani univerzi Eastern Washington v ZDA vodila v Estonijo, na Japonsko, v Nemčijo, pa tudi na prostor bivše Jugoslavije – nastopal je za hrvaško ekipo iz Osijeka, za katero je v hrvaškem državnem prvenstvu v povprečju beležil po 17,6 točke, 9,4 skoka ter 3,1 podaje. Jois slovi kot izjemno nepopustljiv košarkar, ki ga bo zaradi borbenega karakterja hitro vzljubila tudi domžalska publika.

Helios Sunse bo okrepil avstralski košarkar Venky Jois. (foto: The Cairns Post)

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Joisa smo spremljali že nekaj časa. Gre za hitrega, borbenega in iznajdljivega košarkarja, za katerega menim, da se bo dobro vklopil v sistem naše igre. Njegov manko višine je lahko prednost in ne slabost, saj želimo gojiti hitro košarko. Glede na to, da je sezona pred vrati, bomo na njegovo pravo formo in vlogo seveda morali nekoliko počakati, kar pa tudi ne moti, saj verjamemo, da se sezona lomi v drugem delu, ko bomo tudi s pomočjo Avstralca lovili svoje cilje.”

Venky Jois, košarkar Helios Sunsov: “Že kar malo neučakano se veselim povratka na košarkarski parket. O Helios Sunsih sem slišal samo dobro, po pogovoru s trenerjem in vodstvom kluba pa se mi je bilo še lažje odločiti za prihod v Domžale. Poznam nekaj košarkarjev, ki so nastopali v Sloveniji, zato vem v kakšno okolje prihajam. Začetek tekmovanja je blizu, zato bom naredil vse, da se čim prej uigram z ekipo ter da bomo skupaj rastli iz meseca v mesec.”

Novo domžalsko okrepitev lahko spoznate tudi v krajšem dokumentarnem filmu: https://www.youtube.com/watch?v=94xtBNP4Baw&t=19s.