Domžalski košarkarji so že na prizorišču prvega letošnjega ABA 2 turnirja na Zlatiboru, kjer jih danes čaka uvodni spopad “jadranske” sezone s Podgorico. Obračun, ki se začne ob 21. uri, si boste lahko ogledali tudi v prenosu na Arenasport 1.

Helios Sunsi so v držabvnem prvenstvu odigrali prva dva kroga in zabeležili visoko zmago nad Hopsi ter tudi visok poraz na gostovanju v Šenčurju. Le upamo lahko, da ta ne bo pustil preveč posledic na košarkarjih, ki jih že nocoj čaka otvoritev Lige ABA 2. Lansko regionalno tekmovanje so Domžalčani zaključili na dnu razpredelnice, z eno doseženo zmago za zeleno mizo. Letos želijo ta vtis popraviti, morda že kar nocoj, v obračunu s Podgorico, ki bo hud zalogaj predvsem pod obročema, kjer se pretepata znanca iz slovenskih parketov, Ismet Sejfić in Nikola Janković.

Dejan Jakara (foto: Liga ABA)

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Komaj čakamo začetek Lige ABA 2. Radi bi popravili sliko lanske sezone, v kateri naš položaj na lestvici zagotovo ni bil realen pokazatelj naše kvalitete, temveč posledica številnih, predvsem zdravstvenih težav tekom leta. Regionalno tekmovanje bo tudi letos izredno težko in kakovostno, sem pa kljub temu prepričan, da se lahko borimo za mesto v končnici. Upam, da se nas bo “korona” izognila in se bomo imeli priložnost regiji predstaviti v najboljši možni luči.”

Kot rečeno, današnji večerni obračun (21.00) si lahko v neposrednem prenosu ogledate na TV Arenasport 1.