Danes se v Širokem Brijegu (BiH) pričenja še zadnji letošnji turnir rednega dela NLB Lige ABA 2. Domžalčane ob 21. uri čaka slovenski obračun z Rogaško, v primeru zmage pa bi si tudi teoretično že zagotovili mesto med najboljšimi osmimi ekipami, ki jih nato čakajo četrtfinalni boji končnice.

Domžalčani so na pot odšli v skoraj da popolni zasedbi, doma je zaradi poškodbe stopala ostal le mladi Tibor Mirtič. Na zadnjem letošnjem turnirju NLB Lige ABA 2 jih čakajo še trije obračuni, vsi sicer proti ekipam iz spodnjega dela lestvice. A kot je povedal tudi trener Dejan Jakara, marsikatera tja ne spada oz. so tam po spletu različnih okoliščin. Rogaška nocoj, v sredo Pelister (S.Mak), v petek pa še Vrijednosnice iz Osijeka (Hrv) čakajo Helios Sunse, vse tekme s pričetkom ob 21. uri, vse tudi v neposrednem prenosu na TV Arenasport.

Trenutno sicer domžalska sonca zasedajo visoko 4. mesto na lestvici, z enakim izkupičkom zmag in porazov kot tretjeuvrščeni Široki. Na vrhu je Borac iz Banja Luke, samo z enim porazom, pa še tega so jim na prejšnjem “domačem” turnirju prizadejali Domžalčani. Mesto slednjih v četrtfinalu je blizu, a so si v letos izredno izenačeni Ligi ABA 2 blizu tudi vse ekipe, zato je “ciljanje” četrtfinalnega nasprotnika povsem nepotrebno. Najprej bo potrebno priti še do tiste ene zmage, ki bi tudi teoretično pomenila mesto v končnici. Morda že nocoj, ob 21.00, v slovenskem obračunu.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Glede na naše zadnje igre gremo lahko samozavestno v ta turnir. Zavedamo se vloge favorita, a nikakor ne bo lahko, saj Pelister in Rogaška res ne pašeta v spodnji del, sploh Rogaška je imela letos ogromno smole. Osijek pa nima kaj izgubiti, lahko igrajo povsem neobremenjeno. Se pa zavedamo lastne kvalitete, a jo bo treba pokazati tudi na parketu.”