Mladinska ekipa Helios Suns A, fantje letnika 2002 in mlajši, danes v Škofji Loki oz. Gorenji vasi začenja z boji na zaključnem turnirju državnega prvenstva za fante U19. Nasprotnik Domžalčanov v četrtfinalu, tekma se prične ob 18. uri, bo ekipa Gorenjska gradbena družba Šenčur.

Zaključni turnir za mladince bo sicer potekal v Škofji Loki, le današnji dve četrtfinalni tekmi bosta zaradi zasedenosti škofjeloške dvorane Poden odigrani v novi dvorani v Gorenji vasi. Poleg obračuna Helios Sunsov in GGD Šenčurja se bosta danes pomerili še domači LTH Castings in Podčetrtek (ob 20.30). Jutrišnja para četrtfinala sta Cedevita Olimpija – Slovan A (18.00) in ECE Triglav – Krka (20.30).

Helios Suns U19 A

Domžalčani veljajo za ene od glavnih favoritov za končno slavje, saj so redni del državnega prvenstva končali na vrhu, z izkupičkom 15 zmag in 3 porazov. Ob tem pa je treba dodati, da med sezono praktično niso trenirali skupaj, saj so fantje bili oz. so še vedno vključeni v članske trenažne procese Heliosa, Ježice (3. SKL) in Komende (4. SKL). 

Ekipo sestavljajo Žiga Ferjančič in Jure Snoj (oba 2002), Tibor Mirtič, Iztok Podpečan, Lenart Sirc, Tevž Sojer in Nik Trifunović (vsi 2003), ter Miha Mivšek, Jan Zemljič in Alen Zulić (vsi 2004). Trener ekipe je Jure Močnik, pomočnik Dejan Čikić, trener za telesno pripravo pa Gašper Šoln.

Vse tekme si boste lahko ogledali v spletnih prenosih na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije, nedeljski finale, ki bo na sporedu ob 20. uri, pa tudi v neposrednem prenosu na TV Sportklub.