Mladinski pogon Helios Sunsov velja za enega najbolj urejenih, širokih in produktivnih v Sloveniji in širše. Temelje sedanjega načina delovanja je pred točno 13 leti postavil Dejan Čikić, ki se po dolgem obdobju po končani sezoni od Domžal poslavlja. Ob pomoči domačih kadrov, vodstva kluba, igralcev in podpornega osebja je odlično nadaljeval izpolnjevanje poslanstva kluba z več kot 70 letno tradicijo. Tudi letošnja sezona je bila za maše mlade izjemno uspešna. Mladinci so presenetili z osvojenim zlatom, kmalu so se jim pridružili tudi kadeti. V pokalu mladih so Sunsi, kot vsako leto, v samem vrhu.

Dejan Čikić, hvala za vse in srečno na nadaljnji poti!

Z Dejanom Čikićem, ki mu je pogodba o sodelovanju potekla, se klub razhaja nadvse prijateljsko. Razlogi so tako finančne narave, saj se klub nahaja v izjemno občutljivem obdobju gradnje proračuna za prihodnost, ki klubu še ni zagotovljen, po drugi strani pa so pred Dejanom tudi že novi karierni izzivi. V klubu bomo kadrovanje v mladinskem pogonu reševali kar se da z domačimi preverjenimi kadri, nikakor pa menjave ne bodo pomenile pada kvalitete našega dela. Mladinski pogon bo organizacijsko in strokovno ostal na najvišjem možnem nivoju, ki ga bodo dovolile klubske finance in smernice delovanja.

Dejanu se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in izjemne rezultatske, razvojne in organizacijske dosežke, ki jih v več kot desetletju pušča v Domžalah. Dejan sam, kot tudi njegov nasvet, bo vedno dobrodošel v domžalski »Komunali«.

Dejan Čikić: “Po 13 letih zaključujem z vodenjem mladinskega pogona v KK Helios Domžale. Odločitve, da ne nadaljujemo sodelovanja, sprejemam poslovno in že razmišljam o novih izzivih. Skupaj s kolegi trenerji smo zgradili eno najmočnejših košarkarskih mladinskih zgodb v zgodovini slovenske košarke. Hvaležen sem vsakemu trenerju, igralcu in klubskemu delavcu, s katerim sem imel priložnost sodelovati v Domžalah. Z veseljem se lahko ozrem na številne osvojene pokale, ki niso bili cilj, temveč posledica planskega in timskega dela. Med vodenjem mladinskega pogona v zadnjih 13 letih smo s ponosom spremljali čez 40 državnih reprezentantov mlajših selekcij, nekatere naše fante pa smo lahko gledali tudi na Olimpijskih igrah in pri osvajanju članskega EP.  Več kot 100 maturantov in na tisoče nasmejanih otrok v eni največjih košarkarskih šol v Sloveniji so prava potrditev, da sem za sabo v klubu pustil dober vtis in skupaj s kolegi zgradil močne temelje. Čas je za nove izzive. Mojemu Heliosu želim veliko uspehov in prepričan sem, da se je mladinska zgodba v Domžalah v dobrih rokah in se bo nadaljevala še naprej!”