Vodstvo Helios Sunsov in trener Dejan Jakara sta se danes dogovorila za nadaljevanje sodelovanja še za naslednji dve sezoni.

Dejan Jakara je v klubu deloval že dvakrat, prvič kot pomočnik trenerja v takrat šampionski ekipi, ki je v sezoni 2015/16 osvojila naslov državnih prvakov, drugič pa v vlogi glavnega trenerja, in sicer skoraj polne zadnje štiri sezone. Doseženi in preseženi vsi športni cilji, všečna igra, trdo delo in dobra kemija so botrovali odločitvi, da v klubu še naprej ostane tudi jedro strokovnega štaba. Tako bo Jakari kot pomočnik trenerja še naprej stal ob strani Grega Nachbar, ki je Domžalčan že šesto leto, visok nivo lokalnega pridiha pa bosta ohranjala še kondicijski trener Gašper Šoln in športni terapevt Dragan Narić, oba nekdanja košarkarja mladih kategorij, sedaj pa mlada in odlična strokovnjaka na svojih področjih.

Dejan Jakara

Po sprejetih ključnih kadrovskih odločitvah, se bo klub lahko lotil najbolj odgovornih potez – sestave ekipe za prihodnje obdobje. Pred klubom ni lahka naloga, saj se po treh letih obeta precejšnja prevetritev postave. Mnogi fantje so namreč na krilih uspehov in dobrih iger prejšnje sezone zasluženo odskočili na višji, za Domžale nedosegljiv finančni nivo, za njih pa, upajmo, v nove uspešne košarkarske epizode.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns Domžale: “Obdržati zmagovalno formulo se morda zdi lahka odločitev, pa vendar ni vedno tako samoumevna. Klub je v pretekli sezoni presegel vse svoje zadane cilje, kar ima za posledico povsem novo izhodišče za naslednjo. Veliko težje kot priti, je namreč ostati na vrhu. Še toliko težje, če globalna in lokalna ekonomska situacija narekuje znižanje razpoložljivih sredstev. To nalaga tako trenerjem kot vodstvu novo odgovornost, od naših navijačev pa si želi potrpežljivost ob spremljanju novih začetkov. Urejenosti kluba bomo v Domžalah vedno dajali prednost pred hlastanjem za rezultati, kar pa ne pomeni, da ne bomo še naprej spremljali kvalitetne, predvsem pa borbene in hitre košarke. Članska ekipa je v dobrih rokah in skupaj s strokovnim štabom se že veselimo izziva, ki je pred nami.”

Dejan Jakara, trener KK Helios Suns Domžale: “Vesel sem, da smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja in da že peto leto zapored ostajam v domačem klubu. Vodstvu kluba se iskreno zahvaljujem za zaupanje. Obdobje, ki je pred nami, me spominja na tisto, ko sem se Sunsom kot glavni trener med sezono priključil nekaj let nazaj. Za razliko od lanske sezone, bo namreč glavni izziv rekonstrukcija ekipe, kar pomeni, da bomo za pravo formo potrebovali nekaj več časa kot sicer. Želim si, da bi se lahko približali igri iz lanske sezone in da bodo naši navijači lahko znova uživali v atraktivni košarki. Za rezultatske cilje moramo počakati celotno sliko, vsekakor pa bo lanske uspehe izjemno težko ponoviti, zato bomo ostali realni, delali trdo in iztisnili kar največ iz razpoložljivega.”