Domžalska Sonca so od danes močnejša za 25-letnega in 206 cm visokega ameriškega centra Dennisa Tunstalla.

Slovenske parkete je Dennis Woodrow Tunstal Jr. več kot uspešno preizkušal v lanski sezoni, ko je nosil dres Zlatoroga iz Laškega in v Ligi Nova KBM dosegal povprečno 12,5 točke in 10,2 skoka, z drugo najboljšo povprečno valorizacijo v državnem prvenstvu – 21,4. Tunstall se je sicer izobraževal na ameriški univerzi Towson, svojo evropsko pot začel v Luksemburgu, od koder se je lani preselil k Laščanom. Zaigra lahko na obeh centrskih pozicijah, velja za vsestranskega košarkarja, ki mu ne manjka borbenosti v napadu in obrambi.

Dennis Tunstall se iz Zlatoroga seli k Helios Sunsom. (foto: KZS/alesfevzer.com)

Dennis Tunstall, Helios Suns: “Veseli me, da se vračam v Slovenijo, kjer sem se že v pretekli sezoni dobro znašel. Ponosen sem na priložnost, ki me čaka v Domžalah. Po najboljših močeh bom pomagal novi ekipi do uresničitve zastavljenih ciljev.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Dennisa smo spremljali že v prejšnji sezoni, ko nam je s svojimi potezami in odnosom do igre hitro postal zanimiv. Ena od njegovih prednosti je tudi, da že pozna tekmovanje in okolje, v katerega prihaja. Veseli me, da smo se dogovorili za sodelovanje in verjamem, da se bo dobro vklopil v ekipo, ki jo letos iz športnih in ekonomskih razlogov gradimo malce pozneje. Potrdili se bomo, da znova najdemo prave kombinacije in zadržimo odlično kemijo pretekle sezone.”

Nekaj utrinkov košarkarskih veščin Dennisa Tunstalla iz prejšnjih dveh sezon:

Zlatorog Laško, 2021/22: https://www.youtube.com/watch?v=JRteqfgCBPg&t=84s

Amical Steinsel, Luksemburg, 2020/21: https://www.youtube.com/watch?v=cmNOYpAZv9U&t=42s