Urban Oman (foto: Liga ABA 2)

Dva poznana obraza bomo tudi v novi sezoni spremljali v domžalskem dresu. “Domači” Urban Oman je član Helios Sunsov od svojega 15. leta, ostrostrelec Tadej Ferme pa bo v Domžalah igral še v tretji zaporedni sezoni.

Če kdo velja za stalnico Helios Sunsov v zadnjih sezonah je to 23-letni, 198 cm visoki krilni košarkar Urban Oman, ki ga bomo v Domžalah spremljali še vsaj naslednji dve sezoni. V lanski Ligi ABA 2 je v povprečju dosegal po 6,9 točke in 4,4 skoka, v Ligi Nova KBM pa je njegova statistika znašala 5,2 točke in 3,5 skoka na tekmo.

Mrežice pa bo doma in v gosteh še naprej rešetal ostrostrelec Tadej Ferme. Klub in 30-letni, 187 cm visoki branilec, sta se dogovorila za podaljšanje sodelovanja za eno sezono. Ferme bo tako oranžni dres Helios Sunsov nosil še tretje leto zapored. V pretekli sezoni je v Ligi ABA 2 beležil povprečno 11,1 točke in 3,6 podaje na tekmo, v državnem prvenstvu pa 10,1 točke in 2,2 podaje, v obeh tekmovanjih pa je mete izza črte 6,75m zadeval s preko 40-odstotno uspešnostjo.

Tadej Ferme, Helios Suns: “Vesel sem, da ostajam v Domžalah, kjer se odlično počutim. Verjamem, da bom še naprej dodana vrednost ekipi na igrišču in izven njega. Upam, da nam bo uspelo ponoviti uspehe prejšnje sezone in da se bomo s številnimi novinci hitro in pa seveda dobro ujeli.”

Tadej Ferme (foto: Filip Barbalić)