Članska ekipa Helios Suns, ki je v lanskem letu nadušila z izjemnimi rezultati, finalnima nastopoma v državnem prvenstvu in Pokalu Spar ter uvrstitvijo na zaključni turnir Lige ABA 2, je v tem tednu začela s pripravami na novo sezono.

Blaž Mahkovic in soigralci so nasmejano zakorakali v novo sezono.

Na prvem treningu v Športni dvorani Domžale so bili trenerju Dejanu Jakari, pomočniku trenerja Gregi Nachbarju, trenerju za telesno pripravo Gašperju Šolnu in fizioterapevtu Draganu Nariću na voljo znani obrazi lanske sezone Blaž Mahkovic, Tadej Ferme, Urban Oman, Tibor Mirtič in Lenart Sirc. Na novo sta se z domžalskim parketom spoznala Niko Bačvić in Lovro Buljević, mlada Adi Kočan in Jan Babič pa bosta letos prav tako priključena članskemu trenažnemu procesu. U18 reprezentantanti Jan Zemljič, Miha Mivšek in Alen Zulić so po napornem in uspešnem evropskem prvenstvu dobili nekaj dodatnih dni počitka. Ekipi, ki sta jo na uvodnem zboru seveda pozdravila tudi direktor kluba Matevž Zupančič in tehnični vodja Aleš Erjavšek, se bodo pridružili v sredo.

Helios Sunsi, ki se jim bo v naslednjih dnih pridružil še ameriški center Dennis Tunstall, bodo celotne priprave opravili v Domžalah, prva uradna tekma pa bo nagrada in spomin na lansko uspešno sezono – kot pokalni in državni podprvaki se bodo Domžalčani v tekmi Superpokala Slovenije 23. septembra pomerili s košarkarji Cedevite Olimpije. Dogodek bo v Škofji Loki gostil tamkajšnji novopečeni prvoligaš LTH Castings.