Članski ekipi Sunsov se je včeraj že pridružil ameriški center Dennis Tunstall. Ko bo v Domžale prispel še branilec Austin Luke, bomo lahko rekli, da Sonca končno trenirajo v polni postavi.

Celotne priprave članska ekipa opravlja v Domžalah, znani pa so tudi že vsi termini pripravljalnih tekem. Teh bo letos sedem, vmes bo šlo tudi že malo bolj zares; namreč, že 23. septembra v Škofji Loki čaka Sunse tekma Superpokala, kjer jim bo nasproti stala Cedevita Olimpija. Ne pozabimo, Domžalčani so si prestižni nastop na prazniku slovenske košarke priigrali z odličnimi rezultati prejšnje sezone, ko so tako v Ligi Nova KMB, kot v Pokalu Spar, uvrstili v finale.

Priprave Domžalčanov so v polnem teku.

Sunsi bodo tudi letos nastopali v treh tekmovanjih. V Ligi ABA 2 jih čaka 13 tekem rednega dela. Sistem tekmovanja bo enak lanskemu. Po petih odigranih turnirjih bo 8 najboljših ekip nastopilo na zaključnem turnirju. Prvaka za nagrado čaka uvrstitev v 1. ABA Ligo, finalista pa popravni izpit in dvoboj s predzadnje uvrščenim prvoligašem za drugo prosto mesto v zgornjem razredu “jadranskega” tekmovanja.

V državnem prvenstvu, Ligi Nova KBM, klube čaka nova izkušnja. Sistem tekmovanja je namreč korenito spremenjen. V rednem delu se bo igralo tri-krožno, pri čemer bo boljši nasprotnik iz prvih dveh srečanj nagrajen s prednostjo domačega terena v tretjem krogu. Desetim prvoligašem se bo šele v končnici, četrtfinalnih spopadih najboljših osmih, kot prvouvrščena ekipa pridružila evropska Cedevita Olimpija, ki pa nato vse do konca tekmovanja ne bo smela uživati privilegija prednosti domačega terena. V tem tekmovanju vsako ekipo čaka vsaj  27 tekem rednega dela. V četrtfinalu in polfinalu bodo ekipe igrale na 2 dobljeni tekmi, pokal pa bo dvignila ekipa, ki bo v finalu prva slavila trikrat.

Dobro znano tekmovanje Pokal Spar bo potekalo po ustaljenem sistemu. Sunsi se bodo kot klub, ki nastopa v mednarodnem tekmovanju, vedno negotovim pokalnim bojem pridružili v četrtfinalu in hkrati upali na čim bolj ugoden žreb. Pokalnega prvaka bo nato odločil turnir najboljše četverice.

Pripravljalne tekme 2022-2023: 

  DATUM LOKACIJA NASPROTNIK
1 3.9. Domžale Žoltasti Troti
2 7.9. Zabok Zabok
3 9.9. Domžale Cedevita Junior
4 13.9. Domžale LTH Castings Škofja Loka
5 15.9. Domžale Rogaška
6 18.9. Zagreb Cedevita Junior
7 27.9. Domžale Krka

Zdaj ko je jasno, kje in s kom bodo imeli Sunsi opravka v prihajajoči sezoni, zveste navijače zanima le še informacija o nakupu sezonskih vstopnic. To bomo z vami delili v naslednjih dneh.

Vrstni red domžalskih nasprotnikov v Ligi Nova KBM bo znan nekaj kasneje, že pa je znan razpored Lige ABA 2, ki je dostopen na povezavi https://druga.aba-liga.com/calendar/22/2/. Lokacije turnirjev bodo znane naknadno.