Mladinski pogon bo vodil Gašper Papež

V veliko pomoč tudi Predrag Radović

V Domžalah je že pred časom padla tudi odločitev glede novega vodje mladinskega pogona kluba. Po odhodu Dejana Čikića, ki je bil steber klubskega mladinskega pogona kar 13 sezon, smo v klubu njegovo mesto zaupali Gašperju Papežu, ki v klubu prav tako deluje že več kot desetletje. Gašper Papež se je kalil v številnih selekcijah in vlogah, dolga leta vodil klubsko košarkarsko šolo ter se ukvarjal tudi s številnimi organizacijskimi izzivi ter odnosi z javnostmi. Gašper je bil prejšnje poletje dejaven tudi v slovenski reprezentanci fantov do 20 let in sodeloval pri številnih drugih aktivnostih krovne državne košarkarske organizacije.

Papež prevzema dirigentsko palico za vsaj 3 sezone, njegov strokovni štab pa bodo tvorili še naslednji domači kadri: Miha Belšak, Žiga Božjak, Nejc Leben, Luka Radović in Predrag Radović – ena izmed klubskih legend. Za telesno pripravo igralcev bo skrbel nov obraz v klubu Nejc Lončar.

Predrag Radović ima s Sunsi dolgo zgodovino. Kot igralec je pomagal članski ekipi med leti 1988 in 1993, med leti 2003 in 2006 vodil zasedbo mladincev, med leti 2004 in 2022 pa opravljal funkcijo pomočnika trenerja članske ekipe.

Mladinski pogon bo vodil Gašper Papež

Verjamemo, da je prihodnost domžalske košarke v dobrih rokah. Vsi skupaj se bomo po najboljših močeh trudili ohranjati mladi pogon domžalske moške košarke na samem državnem vrhu in evropskem košarkarskem zemljevidu.

Predrag Radović se po obdobju delovanja v ženski košarki, tudi reprezentačni, vrača v domače Domžale.

Strokovni štab mladih selekcij Helios Suns 2022-2023:

TRENER SELEKCIJA / TRENAŽNE SKUPINE
GAŠPER PAPEŽ U20A, U18A, VODJA MLADINSKEGA POGONA
PREDRAG RADOVIĆ U18C, U16B, U14B, U18A – POMOČNIK, + PIONIRJI
MIHA BELŠAK U16A, U14A
ŽIGA BOŽJAK U20B, U18B
NEJC LEBEN U16C, U14B, U12A
LUKA RADOVIĆ U12B
NEJC LONČAR KONDICIJSKI TRENER

Še več o delovanju mladinskega pogona na naslednji povezavi: https://helios-suns.si/mladi/mladinski-pogon/