Jutri, v petek, ob 20.00 čaka članske ekipo Helios Sunsov prva tekma Lige Nova KBM. V Domžalah bodo gostovali Polzelani, za katere nastopata tudi stara znanca Domžalčanov Jure Pelko in Jure Besedić. Vljudno vabljeni, da nas v čim večjem številu podprete s tribun, za tiste, ki pa res ne boste utegnili, pa bo tekma na sporedu tudi v TV prnosu na Sport Klubu.

Ne pozabimo, da so še vedno v prodaju tudi sezonske vstopnice, s katerimi si zagotovite cenejši in lažji ogled vseh naših domačih tekem!

Urban Oman ima za sabo že veliko dvobojev s Polzelani.

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Že na prvi tekmi želimo pokazati pravi karakter in uspešno začeti sezono. Za nami so dobre priprave in že se veselimo začetka, ko bo šlo zares. Upamo, da so naši lanski rezultati spodbudili tudi publiko, da nas v čim večjem številu podpre v dvorani.”

Opomnimo še, da je KZS za letošnjo sezono po dolgem obdobju spremenila tekmovalni sistem v elitni Ligi Nova KBM. Deset moštev, brez Cedevite Olimpije, ki bo tekmovala v regionalni ligi in evropskem pokalu, se bo merilo po trikrožnem ligaškem sistemu.

Po prvem delu, v katerem bodo ekipe nekje do konca marca 2023 odigrale sedemindvajset tekem, se bo sredi aprila začel četrtfinale na dve zmagi, v katerem bo sodelovala tudi Cedevita Olimpija.

Zadnjeuvrščena ekipa prvega dela tekmovanja bo izpadla iz elitne druščine, v prvo ligo pa bo napredoval najboljši klub iz 2. SKL za moške.

V četrtfinalu bodo moštva igrala na dve zmagi, prav tako v polfinalu, finale lige pa bo kot doslej potekal na tri dobljene tekme do konca maja 2023.