»Pink oktober« tudi v košarkarskih Domžalah.

S skupnimi močmi za dober namen.

V ponedeljek ob 18.00 Domžalčani v novi tekmi Lige NovaKBM gostijo novomeško Krko, ekipo ki se po slabši lanski sezoni, pod taktirko trenerja Gašperja Okorna, tudi starega znanca Domžal, želijo tik pod vrh slovenske klubske košarke. Na tribune želimo privabiti čim več navijačev in navijačic, zlasti, ker se tokrat v dvorani ne bomo zbrali izključno zaradi košarke.

Oktober je mesec, posvečen ozaveščanju o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Da bi zavedanje o resnosti problematike še bolje razširili v našem športnem, pogosto preveč moško naravnanem okolju, smo se pri Helios Sunsih odločili tekmo posvetiti »Pink oktobru«. Skupaj z organizacijo Europa Donna Slovenija, pri čemer nas bodo podprla številna lokalna ženska in moška športna društva, na čelu z ženskim košarkarskim klubom Ledita. Za vse obiskovalke ob vstopu v dvorano pripravljamo  drobno presenečenje, ne bo manjkalo pestrega spremljevalnega programa in nagradnih iger – tokrat še posebej za naša dekleta!

Ker zahrbtna bolezen ni edina tegoba današnjega vsakdana, bomo priložnost izkoristili tudi za začetek naše akcije »Bodi z nami v dvorani (ne za ekrani)!« S tem želimo opozoriti tudi na to novodobno bolezen, ki jo še toliko bolj poglobila minula epidemija. Čas je, da se mladina v čim večjem številu vrne na športna igrišča, športne dogodke pa pospremi raje v živo in ne le preko »tiktokov«.

Tekma med Helios Sunsi in Krko bo na sporedu v ponedeljek, 24. rožnatega oktobra ob 18.00. Vljudno vabljeni!