Derbi upravičil ime, na koncu uspešnejši Novomeščani.

Na začetku dvoboja sta pri domačih blestela Američana Dennis Tunstall in Austin Luke. Tunstall je v uvodnih minutah hitro prišel do osmih točk, Luke pa si je že v prvi četrtini nabral šest podaj. Domžalčani so na njunih krilih prvo četrtino končali s štirimi točkami prednosti. Na začetku druge je pobudo prevzela Krka, a so skozi celotno vodili košarkarji Heliosa. Po še eni izenačeni četrtini pa so tik pred odmorom do vodstva le prišli gostje, ko je Jurij Macura s skokom v napadu in polaganjem postavil izid 44:45.

Takoj v nadaljevanju pa so domačini znova povedli in so v tretji četrtini prednost uspešno ubranili, pred sklepno četrtino so vodili za štiri točke. Ob koncu tretje in v začetku četrte četrtine Domžalčani sicer pet minut niso prišli do koša in Krka se je lahko približala, a so tudi gostje na srečo domačih zapravili kar nekaj napadov. Štiri minute pred koncem dvoboja je bil izid poravnan na 65:65, a tekmo je nato z dvema trojkama odločil Robert Jurkovič, ki je Krki priigral najvišjo prednost na tekmi. Te Domžalčani niso več ujeli, zadnjo četrtino pa so končali z le sedmimi točkami.

Odlični Dennis Tunstall

Pri Heliosu je bil z 20 točkami najuspešnejši Blaž Mahkovic, Luke pa je vpisal 12 podaj. Pri Krki sta 16 točk dosegla Macura in Jan Špan, ki je dodal še pet podaj.

V 5. kolu (petek, 28 oktober) bodo košarkarji Krke igrali pred domačimi navijači, ko v Novo mesto prihaja Terme Olimia Podčetrtek. Domžalčani pa se bodo odpravili na gostovanje v Šentjur, ki je letos na štirih tekmah prav tako še neporažen. 

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitam Krki za zmago. Nekaterih stvari ne smem komentirati, samo želim si, da nekatere moje igralce bolj spoštujejo.”

Gašper Okorn, trener Krke: “Kot pričakovano, izredno težka tekma. Po mojem mnenju, dve najboljši ekipi v Ligi Nova KBM, lahko rečem tudi dva najbolj organizirana kluba, ki si po mojem mnenju zaslužita tudi več pozornosti. Mislim, da sta oba kluba pomembna za slovensko košarko. Pozitivno sem presenečen nad našo obrambo, dovolj dobro smo zapirali Domžale, eno najboljših napadalnih ekip. V drugem polčasu smo kontrolirali skok, ko se je ustavil met Domžalčanov za tri točke, smo tekmo uspešno obrnili v svojo korist.”

V dvorani se je danes zbralo 1350 gledalcev, na tekmi ni manjkajo pestrega programa.

HELIOS SUNS : KRKA 67:74 (24:20, 20:25, 16:11, 7:18)

Helios Suns: Luke 3, Mirtič 11 (2:2), Oman 7, Tunstall 15 (0:2), Mahkovic 20 (4:4), Ferme 5 (2:4), Bačvič 6 (0:1), Sirc.

Krka: Stergar 5, Stipčević 1 (1:1), Spasojević 8 (1:1), Škedelj 6 (1:2), Macura 16 (2:2), Cerkvenik, Vucić 11 (1:4), Jurkovič 8, Špan 16 (1:1), Vujadinović 3.

CELOTNA STATISTIKA