Helios Sunsi so uvodni del sezone opravili z odliko. V regionalni NLB ABA2 ligi so se s prvega turnirja vrnili neporaženi. Z 89-79 so bili najprej boljši od sosedskega GGD Šenčurja, nato pa še z 94-75 od Širokega Brijega, s čimer Domžalčani nadaljujejo izvrstno zastopanje Slovenskih klubov v tem tekmovanju. Letos se je drugoligaški ABA druščini pridružila še novomeška Krka, ki je prav tako z Zlatibora odnesla celo kožo, česar ne bi mogli trditi za Šenčurjane, ki so se domov vrnili z dvema porazoma.

Urban Oman – stalnica Sunsov

V državnem prvenstvu so Sunsi prav včeraj doživeli svoj prvi poraz. V napeti končnici je bila z 67-74 boljša prav Krka, pred tem pa so Domžalčani nadigrali Terme Olimija iz Podčetrtka, Hopse s Polzele in LTH Castings iz Škofje Loke.

Od rezultatih, si pozornost zasluži tudi dogajanje ob parketu na tekmi Lige Nova KBM s Krko, ki je na tribune privabil kar 1350 gledalcev, kar gotovo velja za enega najboljših obiskov tekme rednega dela tega tekmovanja v zadnjem obdobju. Domžalski košarkarji so ob družbeno odgovorni tematiki »Roza Oktobra« uspeli združiti številna domžalska športna društva – tokrat s poudarkom na športu deklet, ki v naši panogi prepogosto pristanejo na stranskem tiru ne glede na vrhunske uspehe, ki jih prav tako dosegajo.

Leaders United – druga stalnica Sunsov

V Domžalah bomo s podobnimi družbeno odgovornimi projekti v sklopu našega programa Mavrični nasmeh (več: https://helios-suns.si/druzbena-odgovornost/) in slogana »Bodi z nami v dvorani »ne za ekrani)!« nadaljevali in upali na čim večjo podporo s tribun tudi v prihodnje.

Nastop domžalske Godbe na ploščadi pred dvorano in na sami tekmi.

Foto: Filip Barbalič