Sunsi so na prvem gostovanju v tej sezoni Lige Nova KBM vpisali četrto zmago in se tako zmagovalno vrnil po porazu v prejšnjem kolu s Krko. Slednja je od danes edina neporažena ekipa v tekmovanju, saj je Šentjur v drugem polčasu doživel popoln strelski mrk in tudi prvi poraz.

Zasedba Damjana Novakovića je dobro odigrala prvo četrtino, solidno drugo, v tretji pa je dosegla vsega en koš in po izenačenju na odmoru, zaostala dvajset točk. 

Domžalčani so skoraj dve tretjini točk dosegli iz rakete, igralci s klopi so prispevali 38 točk, njihov met iz igre je bil 59-odstoten, najboljša strelca pa sta bila Tibor Mirtič z 18 točkami in brez zgrešenega meta ter Dennis Tunstall (16 točk, 9 skokov).

Na tekmi, kjer je bilo v drugem polčasu videti veliko atraktivnih potez Domžalčanov, sta se žal poškodovala ravno tvorca večine teh – Urban Oman (zvin gležnja) in Dennis Tunstall (poškodba prsta na nogi). Kako resno je njuno stanje, bodo pokazali pregledi v naslednjih dneh.

Urban Oman v elementu.

Šentjur bo v naslednjem kolu Lige Nova KBM (7. novembra) gostoval v Podčetrtku, Helios Suns pa bo dan prej gostil Zlatorog.

Damjan Novaković, trener Šentjurja: “Po dobrem prvem polčasu smo v tretji četrtini doživeli mrk. Po tej četrtini je bil zmagovalec srečanja odločen. Ni prijetno izgubit s takšno razliko, a mogoče bo hladen tuš pozitiven za prihodnje tekme. Moramo odpravljati napake in strmeti k temu, da bomo že na naslednji tekmi boljši.”

Daniel Vujasinović, košarkar Šentjurja: “Srečanje z Domžalčani smo dobro odprli, dobro igrali skozi prvi dve četrtini, nato pa padli v igri. Na nas je, da se iz tega marsikaj naučimo in že na naslednji tekmi odigramo znova tako kot znamo, skozi celotno tekmo.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Šentjurju za odličen uvod v sezono. Tudi danes smo videli izenačen polčas, v drugem pa smo naredili razliko predvsem po zaslugi dobre obrambe in nato učinkovitosti v napadu. Držali smo se navodil in dobili tekmo.”

ŠENTJUR : HELIOS SUNS 63:90 (25:16, 17:26, 2:22, 19:26) 

Šentjur: Craig 2, Dunn-Martin 14 (2:2), Tomažič 12 (1:1), Nemanič 15 (1:2), Držić 8 (2:2), Vujasinović 4 (0:1), Reuf 8.

Helios Suns: Luke 9, Ferme 5, Zemljič 6 (1:1), Mirtič 18 (1:1), Buljević 8, Oman 9 (2:2), Tunstall 16, Bačvič 11 (1:1), Mahkovic 8 (3:4).

CELOTNA STATISTIKA