Sunsi so prišli še ddo pete zmage in drugega mesta na lestvici Lige Nova KBM, Zlatorog pa tudi po petih poskusih ostaja brez zmage.

Domžalčani so dobili vse četrtine. Že po prvih dvajsetih minutah je bilo več ali manj jasno, da gostje iz Laškega nimajo protiorožja za raznovrstno zasedbo Dejana Jakare. Nerešljiva uganka je bil predvsem Blaž Mahkovic, ki je v prvem polčasu dosegel skoraj polovico vseh domačih točk. Zbral je 23 točk, ob metu 6:11.

Mahkovic je parket zapustil pri 28 točkah (6 podaj) in indeksu 30. Štirinajst točk je dodal Tibor Mirtič (met 5:8, trojke 2:2, 6 skokov), Tadej Ferme jih je zbral 12 (trojke 3:5), Urban Oman pa 11 (6 skokov, 5 podaj). Pri Zlatorogu je Jan Copot dosegel 17 točk (met 7:12, 7 skokov), po 14 pa sta jih prispevala Miloš Miljković in Filip Samojlović.

Mahkovic v reprezentačni formi.

Zlatorog bo med reprezentančnim premorom odigral zaostalo tekmo drugega kola s Hopsi (12. november), nato bo 21. novembra gostil Terme Olimia Podčetrtek, naslednji tekmec Helios Suns pa bo Rogaška.

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Čestital bi svojim fantom za zmago, čeprav vemo, da to ni bila naša najboljša tekma. Kot sem že povedal, Laško še ni pokazalo vsega kar zna. Igrajo lahko zelo dobro obrambo, kar so tudi pokazali. Menim, da so na koncu naše izkušnje prevladale.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: “Čestitam domači ekipi za zasluženo zmago. Mi smo zopet igrali v valovih, za kaj več nam je zmanjkalo moči. V ključnih trenutkih nismo odigrali tako kot bi morali, Helios je izkoristil vse naše napake in zasluženo zmagal.”

STATISTIKA