Helios Suns so slavili še sedmič v sezoni. Gostje iz Ljubljane so dobili prvo četrtino, nato pa so pobudo prevzeli domačini in slavili s 102:80. V dresu Ilirije je Jaka Klobučar dosegel 20 točk in si prislužil naziv najboljšega strelca, v domžalski zasedbi je bil v ospredju Tadej Ferme, ki je dosegel točko manj.

Dobra predstava Tadeja Fermeta in Dennisa Tunstalla

 

HELIOS SUNS : ILIRIJA 102:80 (21:23, 31:20, 30:17, 20:20)

Helios Suns: Luke 12, Mirtič 7 (3:3), Buljević 9 (1:2), Oman 13, Mahkovic 13 (3:4), Ferme 19 (3:3), Zemljič 8 (1:1), Tunstall 14, Bačvič 5, Sirc 2.

Ilirija: Kruzynski 14, Padjen 4 (2:2), Pajić 4 (1:2), Daneu 10 (2:2), Klobučar 20 (4:7). Orel 9, Mikuš 7, Kmetič 12.

Košarkarji Helios Suns so po peti zmagi v regionalnem tekmovanju brez večjih težav opravili tudi z domačim tekmecem v 8. kolu Lige Nova KBM.

Ilirija ni bila kos favoriziranim Domžalčanom, ki so na parketu domače dvorane vpisali sedmo zmago v tej sezoni, z razliko kar 22 točk, s katero so začasno na vrhu razpredelnice prehiteli novomeško Krko, ki jo tekma osmega kola čaka v torek.

Ljubljančani so držali stik s tekmeci zgolj v prvi četrtini, ki so jo celo dobili s 23:21, v nadaljevanju pa so domačini prevzeli nadzor in tekmo končali z izkupičkom več kot sto točk.

Jaka Klobučar je v dresu Ilirije dosegel 20 točk, pri domačih pa je imel Tadej Ferme na svojem seznamu 19 točk. Domžalčani so koš Ilirije zasipali s kar 35 meti za tri točke, od tega so 15 trojk spravili skozi obroč. Po štiri trojke sta dosegla Ferme in Austin Luke.

Ilirija bo naslednjo tekmo odigrala 3. decembra, ko bo doma na Kodeljevem v Ljubljani gostila košarkarje iz Podčetrtka, Domžalčane pa 4. decembra čaka gostovanje pri Šenčurjanih.

Dejan Jakara, trener Helios Suns“Čestitam fantom za zmago. Razumem, da je po treh tekmah težko in se je izčrpanost morda pokazala na začetku. Veliko smo rotirali odigrali agresivno v obrambi. Pohvaliti moram tudi košarkarje Ilirije.”

Stipe Modrić, trener Ilirije“Zaslužena zmaga Heliosa. Naši mladi košarkarji so držali stik v prvem polčasu, v drugem žal nismo zdržali, storili smo veliko napak. Upam, da se na vsaki tekmi česa naučimo in bomo v prihodnje boljši.”

Tadej Ferme, košarkar Helios Suns“Kljub napornemu ritmo smo se uspeli zbrati. Pokazali smo karakter, da znamo stopiti skupaj in imamo še nekaj energije. V drugem polčasu smo igrali bolje kot v prvem.”