V 13. kolu Lige Nova KBM sta se pomerili vodlini moštvi lige, v Novem mestu je v napeti končnici dvoboj pripadel domačinom. Domžalčani so po tridesetih minutah igre vodili s šestimi točkami prednosti, a so bili Novomeščani v zadnjih minutah bolj zbrani in slavili s 74:67. V dresu Krke je bil najboljši strelec Rok Stipčević (17 točk in 8 skokov), v gostujoči zasedbi pa je bil s 14 točkami najučinkovitejši Austin Wade Luke.

KRKA : HELIOS SUNS 74:67 (18:18, 15:17, 17:21, 24:11)
Krka: Stergar 5 (2:2), Cerkvenik 6, Stipčević 17 (3:3), Jurković 5 (1:5), Spasojević 13, Špan 15, Škedelj 5 (1:2), Macura 8 (2:4).
Helios Suns: Luke 14 (1:2), Mirtič 8, Buljević 7 (2:2), Oman 9, Tunstall 10 (2:3), Bačvič 7, Mahkovic 12 (4:4).CELOTNA STATISTIKA


Košarkarji Krke so na derbiju 13. kola Lige Nove KBM še drugič v sezoni premagali Helios in ostajajo neporaženi. Do zmage so prišli na podoben način kot na prvi medsebojni tekmi v Domžalah, tudi na domači tekmi so večji del zaostajali, na koncu pa vendarle prišli do preobrata. To pa po zaslugi meta za tri točke in Jana Špana, ki je na začetku zadnje četrtine povlekel novomeški voz iz neugodnega položaja.Tekma, med katero sta bila lahko trenerja bolj zadovoljna z obrambo kot napadom, saj igralcem nikakor ni stekel met, je bila sicer zelo izenačena. Krka je do začetka zadnjega dela vodila le nekajkrat, a z izjemo 2:0 nikoli več kot za točko. Na drugi strani so imeli Domžalčani dvakrat prednost sedmih točk, prvič na začetku tekme, drugič pa pri izidu 47:54.

Pred začetkom zadnje četrtine so gostje vodili s 56:50, nato pa je na sceno stopil Špan. Zadel je tri zaporedne trojke – pred tem je Krka zadela le en met za tri točke – za delni izid 9:0, nato pa dosegel še dve točki in spodbudil soigralce, da so še oni začeli zadevati z razdalje. Trojke so zadeli še Radosav Spasojević, Rok Stipčević, s 17 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, in v zadnji minuti še Leon Stergar. Na drugi strani so Domžalčani grešili, tako da so morali še drugič v sezoni čestitati tekmecem.

V naslednjem kolu bo Krka gostovala v Podčetrtku, Helios pa bo gostil Šentjur.

Gašper Okorn, trener Krke: “Čestitam fantom za dobro oddelano tekmo, ki ni bila ravno taka, da bi ljudje uživali v lepoti. To je bila prava, trda, prvenstvena predstava z obeh strani. Mnogo več se je zaradi dobre obrambe grešilo v napadu. Ves čas sem trdil, da je Helios Suns napadalna ekipa. Z njo je treba na takšen način, da dobiš obrambo in skok. Menim, da smo danes opravili z odliko. Izredno dobro napadalno usmerjeno ekipo, ki blesti doma in v regiji, smo danes pustili pod 70 točkami. Imamo pa tudi mi precej rezerv v napadu. Lahko rečem, da sem zadovoljen, je pa lahko tudi boljše z naše strani. Čakamo tudi vrnitev Mateta Vucića.“

Jan Špan, košarkar Krke: “Še ena tekma, kot smo tudi pričakovali. Pokazali smo karakter. Čeprav le za 5, 10 minut, takrat ko je bilo najbolj potrebno. Takšna obdobja bo treba malce razpotegniti, da bo čim več takih minut. Potem bo dobro, sicer pa bomo v težavah. To se je videlo tudi nocoj v nekaj slabših minutah. Obramba nas je držala v igri. Ni lahko zadržati Helios Suns pod 70 točkami. Vsi vemo, da letos resnično dobro igrajo tako v regionalnem tekmovanju kot v Ligi NKBM, kjer redno dosegajo med 80 in 100 točk. Danes je bila naša obramba prava, predvsem pa rabimo več zbranih minut.“

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Čestitam Krki za zmago. Vedno se jim uspe izvleči, ne bi bilo nezasluženo, tudi če bi mi slavili. Enostavno, to je njihova kvaliteta. Tehtnica se je prevesila na njihovo stran, ko je Špan zadel tri trojke čez roko.” 

Blaž Mahkovic, košarkar Helios Suns: “Mislim, da je bila Krka od samega začetka boljši nasprotnik. Trudili smo se po najboljših močeh, vendar nam danes ni steklo, tako kot na prejšnjih tekmah. V sredo so znova srečamo z njimi, naš cilj pa bo, da prikažemo boljšo igro.”