Sunsi nadlajujejo niz neporaženosti v NLB ABA2 ligi. Kljub odsotnosti pomembnih členov – prvega podajalca lige Austina Luka in centra Dennisa Tunstala so s fanatično borbo točke odvzeli tudi robustni Sutjeski. Prva tekma turnirja v Banja Luki se je končala s 74-66. V sicer dolgo časa izenačeni tekmi je blestel mladi Tibor Mirtič, ki je dosegel kar 23 točk, zbral še 7 skokov in 3 podaje za skupen indeks 32, kar je bila sicer tudi njegova najboljša predstava v dresu članskih Sunsov. Pohvaliti gre seveda tudi ostalo šesterico, ki je sinoči stopila na parket in se zoperstavila najboljši obrambni ekipi tekmovanja.

STATISTIKA IN VRHUNCI TEKME

Veselje po prigarani zmagi.

Jutri čaka Sunse nova preizkušnja, verjetno še težja. Nasproti nam bo stal aktualni prvak Zlatibor, ki je včeraj v polni dvorani dobro namučil gostitelje turnirja Borac Banja Luka. Domačini so slavili z 95-88.

Nastop Luka in Tunstalla ostaja vprašljiv. Igralca sta namreč prebolela hujšo obliko trebušne viroze, ki je vsakemu poleg 6 kilogramov vzela tudi teden dni treninga in odlično formo, v kateri sta bila. V klubu se trudimo na vse načine, da se čim prej pridružita ekipi na treningih, a zdravje ostaja na prvem, igralci, ki ju nadomeščajo, pa to vlogo opravljajo z odliko.

Vse tekme NLB ABA2 lige si lahko v živo ogledate na Arena Sport Slovenija. Jutri ob 21.00 proti Zlatiboru in v soboto ob 15.00 proti Krki.