Helios Sunsi so danes zabeležili še tretjo zmago na turnirju NLB ABA2 lige v Banja Luki. V končnici so strli močno novomeško Krko in tako ostajajo edina neporažena ekipa tekmovanja in beležijo najboljši rezultat kluba v NLB ABA2 ligi.

V izenačeni tekmi sta ekipi večkrat izmenjali vodstvo, na koncu pa so bili uspešnejši Domžalčani s 84-77. Najbolj mirno roko je imel tokrat Tadej Ferme, ki je na koncu zbral 22 točk, sledili so mu Blaž Mahkovic z 19, Tibor Mirtič s 13 in Niko Bačvić z 12 točkami. Odsotnega Luka Austina je pri podajah uspešno nadomeščal kapetan Mahkovic, ki je soigralcem kar 10 krat pomagal do koša s podajo, Dennisa Tunstalla pa Tibor Mirtič, ki je pobral 9 odbitih žog.

Danes so Sunsi vpisali že 10 zaporedno zmago v NLB ABA2 ligi. Lenartu Sircu zmanjkuje prstov, da bi pokazal naslednjo. Mladi center je danes v 15 minutah dosegel 7 točk in 4 skoke.

Ne glede na zmago, Sunsi ostajajo na realnih tleh glede pričakovanj pri nadaljevanju sezone, saj še vedno manjkata dva izmed nosilcev igre, ki ju je prizadela hujša oblika trebušne viroze, lažjo poškodbo rame pa je na tekmi staknil borbeni Niko Bačvić. V torek si lahko igro Sunsov ogledate v Domžalah, kjer v novi tekmi domačega prvenstva gostimo Rogaško.

STATISTIKA IN POVZETEK TEKME