V minulem krogu Lige NovaKBM so se oslabljeni Sunsi, kjer sta manjkala Dennis Tunstall in Lovro Buljević, pomerili s GGD Šenčurjem, ki je na koncu s košem Dina Murića slavil s 75-73. Borbena tekma, ki je pogosto spominjala na kakšno drugo športno panogo, se je k sreči končala brez poškodb na obeh straneh in je bila verjetno zadnja med tema rivaloma v tej sezoni. Pri Domžalčanih je 21 točk dosegel Austin Luke, 16 jih je dodal Blaž Mahkovic, pri nasprotnikih pa se je v drugem polčasu z 21 točkami razigral Dino Murić.

Na parket se je vrnil Tibor Mirtič. Lovro Buljević in Dennis Tunstall pa bosta še nekaj časa žal odsotna.

Tekma, kjer so 66 minut na parketu preživeli naši mladinci Mirtič, Sirc in Zemljič, je bila polna vroče krvi. Izključen je bil naš trener Dejan Jakara, ki si je zaključek tekme moral ogledati v zakulisju. Lahko bi mu družbo delal še kdo iz nasprotne ekipe, a se to ni zgodilo. Tekmo je do zadnjega sodniškega piska vodil pomočnik Grega Nachbar.

STATISTIKA

V naslednjem krogu čaka Sunse Rogaška, nato pa bo na vrsti že zaključek NLB ABA2 lige, kjer se bodo Sunsi v četrtfinalu pomerili s Pelisterjem. V Domžalah se takrat obeta prvi košarkarski praznik!