Košarkarji Helios Suns so na prvi tekmi kvalifikacij za nastop v elitni regionalni ligi ABA v prihodnji sezoni z 78:96 klonili na gostovanju pri Borcu iz Čačka. Domžalčani, ki so v drugoligaški konkurenci v finalu klonili proti Krki, se za mesto v ligi ABA merijo s predzadnjo ekipo rednega dela regionalne lige. Ekipi igrata na dve zmagi, drugo srečanje bo v petek v Domžalah.

Borac je pred domači navijači vodil vso tekmo, tudi z več kot 20 točkami prednosti. Helios se je sicer v drugem polčasu večkrat približal, slabo minuto pred koncem tretje četrtine je Niko Bačvić zadel trojko za znižanje zaostanka na 66:71, a so domači košarkarji vedno znova odgovorili in se na koncu veselili zaslužene zmage. Helios je v Čačku izgubil kar 21 žog, gostitelji le devet. V domžalskih vrstah je bil pred 1.500 gledalci v Čačku najbolj učinkovit Američan Austin Luke s 14 točkami in sedmimi podajami. Niko Bačvić je prispeval 13, Blaž Mahkovic pa 12 točk. Pri gostiteljih sta Američana Hunter Hale, sicer najboljši strelec rednega dela lige ABA, ter Diante Baldwin dosegla po 25 točk.

Druga tekma bo 28. aprila v Domžalah ob 20. uri, v primeru izenačenja na 1:1 pa bo odločilna tretja tekma 2. maja v Čačku ob 18. uri.

STATISTIKA