U16 v Beogradu

Zasedba U16A, ki jo ta konec tedna čaka tudi zaključni turnir državnega prvenstva v Postojni, se je prejšnji teden mudila v srbski prestolnici, kjer je nastopala na močnem mednarodnem turnirju za fante letnika 2007 in mlajše. Po koncu turnirja pa jih je čakala še nagrada, ogled spektakularne tretje četrtfinalne tekme Evrolige med Partizanom in Real Madridom.

Na turnirju so nastopale močne ekipe iz Slovaške, Romunije, Bolgarije, Slovenije, Črne gore in seveda Srbije. Naši fantje so, očitno še malce utrujeni od dolge poti, nepotrebno izgubili prvo tekmo v skupinskem delu proti Galebu iz Herceg Novega (Čg), potem ko so močno popustili v zadnji četrtini, potem prepričljivo dobili preostali dve tekmi proti Trijumfu iz Niša (Srb) in Balkanu iz Botevgrada (Bol), a zaradi kroga treh ekip z enakim izkupičkom zasedli 2. mesto v svoji skupini. To je pomenilo, da so se za končno 3. mesto udarili z Interjem iz Bratislave (Svk), ki ima v svoji zasedbi kar šest slovaških reprezentantov. Na koncu je bilo treba Slovakom priznati premoč, a kakšnega pretiranega razočaranja ni bilo, saj so fantje odigrali zelo kvaliteten turnir, predvsem pa se na parketu in ob druženju po centru mesta, še dodatno povezali kot ekipa. Med turnirjem so si fantje ogledali še zaključek državnega prvenstva Srbije v kategoriji U17, kjer so v dresu Partizana pozdravili nekdanjega soigralca Aleksandra Goljovića, glavni spektakel izleta pa jih je še čakal, ogled evroligaškega četrtfinala v prepolni Stark Areni med Partizanom in Real Madridom.

Atmosfera 20-tisoč glave množice, ki stalno navija in prepeva, je bila še za odtenek boljše kot glasno navijanje domžalskih navijačev na zaključnem turnirju Lige ABA 2. Čeprav je bilo tudi to odlično!

Glede na to, da nam je Beograd letos že nudil nekaj lepih košarkarskih izkušenj, pa lahko le z globoko žalostjo izrečemo sožalje vsem prizadetim v nedavnih strelskih dogodkih v srbski prestolnici, ki so jim tudi naši fantje ušli za le en dan.