Helios Sunsi so v drugi tekmi nadigrali Rogaško in na njihovem terenu slavili z 94-56 in tako z uvrstitvijo v polfinale Lige Nova KBM izpolnili še zadnji klubski cilj v tej sezoni. To seveda ne pomeni, da se Domžalčani ustavljajo. Nasprotno. Sproščeni čakajo naslednjega nasprotnika. Ta bo bodisi novomeška Krka, bodisi Terme iz Podčetrtka.

Na današnji tekmi je Blaž Mahkovic dosegel kar 31 točk, 25 jih je dodal Dennis Tunstall, 13 asistenc je zabeležil Austin Luke.

STATISTIKA

Na tekmi se je zbralo kar 25 navijačev Domžal, ki so se odločili deževen nedeljski večer preživeti na Štajerskem. Navijaška skupina Ravbarji te dni praznuje 25-letnico svojega obstoja, zato smo se še toliko bolj potrudili, da jih ne razočaramo.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: »Veseli smo uvrstitve v polfinale. Pohvalil bi igralce, ki so se sami zavedali, da v prvi tekmi nismo blesteli, zato so danes pokazali pravi obraz. Sedaj lahko mirno čakamo na nasprotnika v polfinalu, kjer bi si bolj želel novomeško Krko, a brez dvoma tudi Terme še niso rekle zadnje besede. Zahvalil bi se tudi našim navijačem, ki nas letos zvesto spremljajo. Z njihovo glasno podporo nam je bilo lažje tudi danes. Upam, da v polfinalu znova napolnimo dvorano.«

Domžale, se vidimo v polni »Komunali« na polfinalu! Brez vas ni nas!